DIY – ORKIDE I GLASSVASE

Mange blomsterbutikker selger orkide i glassvase men disse er ofte ganske dyre. Jeg synes orkide er penest når de er i glassvase fordi da slipper man å se den plastikk potten på innsiden av blomsterpotten, også er det enklere å vanne de når de står i glassvase.

Det eneste du trenger er en glassvase som ikke er for liten. Den jeg har plantet i som dere ser på bilde er den minste størrelsen man kan bruke til så store orkideer. Jeg kjøpte min på Nille. Du bestemmer selv hvor stor du vil ha glassvasen men skal du ha den mye større enn planten må du nok fylle på med ekstra jord. Elllers så kan du kjøpe flere orkideer å plante de sammen i en stor glassvase.

Fjern alt av pinner og lapper som er med planten. Klem på potten for å løsne planten også drar du den forsiktig ut. Når du har fått planten i glassvasen så gir du den litt vann. Det skal den ha 2 ganger i uken. Men husk å ikke gi for mye vann fordi røttene liker ikke å stå lenge i vann. Når du er ferdig så er det bare å plassere den på ett lyst sted.

 

 

15 SPISELIGE BLOMSTER

I sommer sådde jeg både urter, grønnsaker, bær og blomster. Jeg plantet mange forskjellige blomster og de fleste av de viste jeg ikke hva het ettersom flere av posene var sånn sommermix. Men det var gøy å se hva som kom opp, også leste jeg meg opp på hver sort. Nå har jeg jo lært mye mer og fått mer kunnskap om de ulike sortene. Det som var ekstra morsomt var at flere av de er spiselige blomster. Nå har jeg skrevet liste på hva jeg skal så til nyåret. Så nå er det bare å vente på ny vår. Om du ikke ønsker å dyrke selv så kan du kjøpe blomster på butikken. Men de fleste butikker har ett begrenset utvalg på spiselige blomster så om du ønsker flere sorter så er det lurt å dyrke selv. Om du ikke får det til så kan du jo bare kjøpe ferdige men det skader vel ikke å prøve?

Blomster du kan spise: Nellik, ringblomst, daglilje, roser, lavendel, blomkarse, stemor, syrin, solsikke, kornblomst, løvetann, lavendel, fioler, hvitkløver, og geiterams

 

De fleste spiselige blomster bruker man kun fordi de er pene men noen har også medisinskne fordeler som feks denne kornblomsten du ser på bildet. Jeg vurderer å lage ett innlegg med flere tips til hva man kan lage med spiselige blomster om dere ønsker det?

 

DUFTLYS SOM DUFTER LENGE

Jeg aner ikke hvor mange duftlys jeg har kjøpt som ikke dufter noe når man tenner på, eller som kun varer en liten stund. Når man først kjøper duftlys er det jo gøy om det dufter en god stund. De som er svake bruker jeg ha på mindre rom som feks soverommet eller badet. Da blir duften sterkere. Her ser dere mine fire favoritter som faktisk holder på duften (klikk på produktet for å komme til nettbutikken). Den jeg liker aller best er Wood Wick!! De finnes i mange forskjellige dufter og størrelser. Flammen på de er også mer levende enn på de orginale. Også synes jeg den varer ekstra lenge så den er verdt pengene. Jeg tviler på at jeg finner noen som jeg blir å like bedre enn de.I just love that smell.

 

 

 

WoodWick Currant Medium 284 ml//Voluspa//Torplyktan – Björnbär & Nejlika Duftlys//Yankee Candle

Hvilken duftllys er din favoritt?

INNGANGSPARTI FØR OG ETTER

Heisann. Nå er jeg ferdig med innganspartiet. Det eneste som mangler nå er å spraymale håndtaket på ytterdøra. Den tror jeg skal bli sort men har ikke helt bestemt meg enda. Vi er iallefall ferdig med å beise både verandan og inngangspartiet. Ytterdøra vasket jeg først grundig med salmiakk vann også fikk den 4 strøk med hvit utemaling. Etter det så malte jeg over med Drygolin vindu og dør klassisk hvit. Det ble kjempefint og glansfult.

Beklager dårlig bilde. Jeg må seriørst bli flinkere til å ta før bilder. Blir alltid så ivrig i å sette igang med arbeidet så glemmer nesten alltid å ta før bilder. Hehe

Denne kassen skal jeg male på nytt nå når høsten nærmer seg. Så skal det dekoreres i skillig høst tema. Har alt  begynt å planlegge hva som trengs og det meste skal jeg finne ute i skogen. Blir selvfølgelig litt høstblomster også. SLIK dekorerte jeg til høsten i fjor. I år skal det bli mye mer høst tema!

 

 

 

NORDISK NATTBORDSLAMPE

Annonse // Lightup

Nå har jeg endelig funnet en nattbordslampe som det er godt leselys i og som passer inn i soverommet vårt. På soverommet vårt har jeg valgt en mer nordisk stil enn ellers i huset. Jeg er ikke helt ferdig med hele soverommet enda. Rommet var i ubehandlet panel også var det gule vegger der vi har malt med fargen heart wood. Nå mangler det å få opp noen bilder på veggen og litt diverse pynt.

Jeg ønsket en nattbordslampe som er enkel men spessiel på samme tid. Så denne synes jeg passet perfekt!

Du finner den HER.

 

Hva synes du?

SHOPPING GUIDE – DEL 4

Begynner du å bli lei av pyntegjenstandene dine? Eller kanskje du har ønsket deg nye gardiner en god stund nå? Om du sliter med å få økonomien til å gå irund eller om du rett og slett er lei av å betale en formue for å unne deg noe nytt så finnes det alltid en løsning. Du trenger ikke å betale full pris for å få det fint. Her får du tips til 9 nettbutikker med lavere pris. Om du også kunne tenke deg noen sparetips så kan du lese mer om det HER.

 

Upstairs.no – Her har de masse fint til en billig penge. Annbefales om du liker den moderne stilen. Nå får du også 30% på alle velour møbler.

 

Bonprix.no – Her har de mye fint og kult for en hver smak. Om du liker den romantiske, humoristiske eller morderne stilen.

 

Kremmerhuset.no – Kremmerhuset er en av mine favoritt billigkjeder. De følger alltid med i tiden også har de heletiden salg. Melder du deg inn i kundeklubben deres får du ekstra rabatt.

 

Jotex.no – Trenger du nye gardiner eller nytt gulvteppe så har jotex stort utvalg til en grei pris.

 

Lagerhaus.no – Denne nettbutikken er det ikke lenge siden jeg lagde ett eget innlegg om. Her kan du virkelig få piffet opp studentboligen uten å leve en måned på bare nudler.

 

Lightup.no – Dette er vell ikke direkte en billigside men de har mye rimeligere priser enn andre butikker. Jeg er iallefall super fornøyd og har nesten all belysning herifra.

 

HmHome – Her har de mye kult til hele huset som du ikke finner på alle butikker ellers.

 

Del gjerne om du ønsker flere slike innlegg ♥

 

 

 

INTERIØR PÅ BUDSJETT

Mange sliter med å innrede huset i den stilen man ønsker grunnet økonomi. For som alle vet så er ikke interiør billig. Bare ett enkelt gulvteppe kan koste opp til flere tusen kroner. Men man trenger ikke å kjøpe de dyreste merkene for å få den stilen man ønsker. Nå skal dere få noen enkle tips til hvordan man kan innrede hjemmet uten å bli helt blakk.

 

Plakater – Istede for å gå til innkjøp av dyre malerier så finnes det mange flotte nettbutikker med fine plakater. Veggenmin.no og Desenio.no er både billig og bra også har de begge stort utvalg.

Ramme – Rammer er ganske dyre på de fleste nettbutikker. Men du trenger ikke å kjøpe rammer på samme butikk som du kjøper plakater på! Om du drar på bruktbutikk så finner du ofte rammer i mange forskjellige størrelser. Fasongen på rammene trenger ikke å være lik selv om de skal på samme vegg. Det gir bare ett mer lekent uttrykk om du kjøper litt forskjellige. Men det blir mye penere om rammene har ca samme farge eller samme fargetone. Det kan du enkelt fikse med litt spayaling. HER har de sparmaling til en rimelig pris og super kvalitet! Jeg er kjempefornøyd med dem. Nille har også ofte 3 for 2 på rammer.

Beis, mal og lakk. Har du sett på møbler som du ønsker deg men som du ikke har råd til? Finn en som er mest mulig lik og gjør den om til din egen! Om du så kjøper ett nytt billig tv bord på jysk så kan den fint få en makeover uten å være slitt! Med noen planker, litt maling og folie så kan du få den ganske lik din drømmemøbel. Lindasdekor.no har stort utvalg på kontaktfolie, også har de alltid en outlet side med gode tilbuder.

Finn.no –  Følg med på Finn og andre billigkjeder ettter kupp. De fleste nettbutikker har salg og ofte ved faste tider som black friday, etter jul, sommersalg osv. Jeg kjøpte feks julepynt til 70% etter jul som blir brukt første gang nå til jul.

Planter – Planter er en stor del av interiøret og gir ett vakkert blikkfang. Men du ikke er flink til å holde liv i plantene dine så kan det bli dyrt i lengden å kjøpe nye heletiden. Kunstige planter er fine de også så det kan være en idee og gå til innkjøp av noen. Men det er mange fordeler med å ha ekte planter som du ikke får ved å kun ha kunstige. HER kan du lese mer om hvilken planter som er lettstelt.

Pyntegjenstander – Jeg handler kun pyntegjenstander når jeg får en form for tilbud. Det kan være medlemsfordeler, gratis frakt, salg etc.

HJEMMELAGET URTEKASSE

 

Godkveld♥ Jeg tenkte å vise dere urtehagen vår. Samboeren min lagde 2 blomsterkasser til meg. Men den ene blir brukt som urtekasse. Jeg satte en isoporkasse i urtekassen og fylte den med lecakuler og plantejord. Isopor er kjempesnedig å bruke når man skal plante.

 

Skiltene kjøpte jeg billig på ebay. Du finner de HER. Mine har jo kommet bort nå som alt har vokst så mye. Hehe. Men jeg skal fikse opp i det så det blir penere.

 

 

Husker dere bilde jeg la ut av peppermynten? Den lille planten stortrivdes når jeg pottet den om i større potte. Se så stor å fin den har blitt!

 

Jeg har også tomater, månedsjordbær og paprika i minidrivhuset pluss noen spiselige blomster som jeg skal vise dere snart.

 

TØRKET STRÅ TIL RIMELIG PRIS

Annonse // Frøken Ranum

Tørket strå og blomster har i den siste tiden vært en stor trend. Det er mange fine typer man kan plukke selv ute i naturen men om du ønsker litt mer variasjon i farger og typer så finnes det stort utvalg i flere nettbutikker. Prisen på enkelte kan være litt høy men noen har heldigvis rimeligere pris enn andre. Jeg har kommet over flere nettbutikker med 3 strå til 200kr og det synes jeg er litt ekstremt. Frokenranum.no er min favoritt butikk, spessielt innen blomster og hage. De har stort utvalg, rimelig pris og mye kunnskap. Kvaliten er også helt super ♥

 

 

 

Ta frem din favoritt vase og miks din egen personlige strå bukett. Bland gjerne en nøytral farge sammen med en eller flere farger som du liker. Vil du ha ekstra piff så kan du ha tørket blomster i buketten. Da skaper du ett vakkert blikkfang. Nå som det nærmer seg høst kan man også velge litt skarpe mørke farger som rød, orange, brun etc og lage en vakker høstkrans. Tørket lagurus finner du HER

 

 

De har også stort utvalg vakre kunstige planter og kvister.

 

Liker du også tørket strå og blomster?