12 SMARTE SPARETIPS

Godkveld. Er det noe du ønsker deg som du føler du aldrig får råd til? Det kan være hva som helst. Alt fra ett nattbord til en tørketrommel eller kanskje lappen? Om du virkelig går inn for det å setter deg ett konkret mål så kan du få det til raskere enn du trodde. Det er som regel mye vanskeligere å spare enn det man først hadde sett for seg. Men ingenting er umulig! Her er ett par tips som jeg håper vil hjelpe deg igang.

 

Kundeklubb – Sjekk ut om de butikkene du handler i har kundeklubb. Selv har jeg en egen mappe på mobilen som jeg jeg har kalt “shopping”. Der har jeg blandt annet hm , Circle K, Cubus, Coop medlem, Kiwi, Æ og narvesen appen. Det finnes også flere butikker uten app som har kundeklubb med tilbuder til kun medlemmer. Som feks JULA, apotek 1, kremmerhuset, nille osv.

Bleiekort – På kiwi har de bleiekort der du får hver 4 bleier, bind og truseinnlegg gratis. Dette er produkter det er kjedelig å bruke penger på. Så ha kortet alltid med deg i vesken eller i bilen.

Rydd emailn din – Har du meldt deg på nyhetsbrev til 1000 forskjellige nettbutikker? Sett deg ned en dag å avmeld deg på de du egentlig ikke trenger. For det første blir det mye rot og de viktige emailene kommer lett bort. Og for det andre er det mye mer fristende å handle når du får email om at butikken har 40% rabatt. Men trenger du egentlig de produktene?

Ebay – Ebay er en kjempelur plass å spare penger på. Har kan du handle så og si alt av gjenbruksvarer. Du kan feks få 12 sminkekoster til 25kr. Hobbyartikler er også mye billigere der.

Gjenbruk – Loppemarked er en fin plass om du har behov for en ny stol feks. Med litt maling og evt trekk så blir den så god som ny. Det er sikkert mye du har hjemme som du ikke bruker som kan brukes til noe annet. Sjekk ut mulighetene.

Prisjakt – Før du bestiller deg nye varer på nett bør du alltid sjekke prisjakt.no. Du kan faktisk finne det samme produktet til en 1000 lapp billigere på en annen nettside enn der du først så produktet.

Billig produkter – Når det gjelder mat så er dette utrolig dyrt! Mat og regninger er noe av det vi bruker mest penger på. Så her gjelder det å ikke være kresen. De fleste billig merkene blir laget på samme plass som de dyre merkene. Det er veldig mange som sier at billig merkene er av lavere kvalitet men det stemmer ikke. Det stemmer på flere ting men ikke mat produkter.

Rydd opp i abonnement – Har du fult av abonnomenter du egentlig ikke har behov for? Det kan være både bokklubb, motekataloger, sumo, netflix osv. Tenk nøye over om du egentlig trenger det. Kanskje du kan få noen blader av andre og dele på netflix beløpet med noen i familien eller en venn? Sjekk også de du må ha. Kanskje du kan skru ned hastigheten på nettet og justere ned mobil abonnementen.

Rydd og selg – Ta deg en skikkelig rydde dag hjemme og selg alt du ikke trenger. Kanskje er det noen som byr masse på de klærne du aldrig bruker og pynten som har ligget innerst i skapet i flere år. Vet du ikke hvordan du skal komme i gang med ryddingen annbefaler jeg deg å lese DETTE innlegget.

Tøm fryser og bak mer – Har du en fryser som er full av mat? Ofte blir det slik at maten blir liggende der og at man heller handler ny. Skriv ned hva du har i fryseren og hva du kan lage av det. Da har du plutserlig middag for en lang periode. Baking er også noe du sparer mye på og det er enkelt å lage. Deigen lager seg selv bare du setter av litt tid. Det er også mye bedre med hjemmelaget rundstykker og brød enn de fra butikken.

Merk klærne til barna – Om man ikke gidder å merke klærne til barna kan det fort bli dyrt. Jeg har selv jobbet i barnehage i flere år og det er mange som har mistet utstyr og klær fordi det ikke var merket. Om du ikke ønsker å bruke penger på merkelapper kan du skrive navn med en penn i plagget.

Dreams – Dreams er en kjempesmart app. Den annbefaler jeg virkelig å laste ned! Her kan du skrive inn hva du ønsker å spare til og hvor mye. Du kan også legge ved bilde og beskrivelse. Du får nye qoutes om hvorfor du bør fortsette å spare hver gang du går inn på appen. De har også mange sparemetoder der som er kjempe gøy. Last ned og sjekk ut! Første drømmen jeg fullførte var en ny seng. Den klarte jeg på 2 måneder takket være appen. Neste drøm er egenkapital til eget hus.

 

 

1 kommentar
  1. Digger dine sparetips, disse skal vi passe på å bruke her i heimen !
   Trenger du noen budsjett tips etc? Gjerne ta en titt innom vår blogg, og gjerne legg igjen ditt tips/triks i kommentarfeltet 🙂 Skader heller ikke med en følger 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg