TIPS TIL BILLIG INTERIØR NETTBUTIKK

                                                                                                                                                                                                                       // Dette innlegget er ikke sponset //

Hei og god kveld. Tenkte jeg skulle tipse deg om en nettbutikk som jeg tilfeldigvis kom over. Jeg har ikke kjøpt noe her ifra selv enda men jeg har funnet masse fint som skal bestilles! De har masse fint og ikke minst billig innen interiør. Nå har de også 30% på all duftlys. Jeg vet ikke hvordan duftlysene deres er men ettersom prisen er så lav så er det absolutt verdt å teste ut. HER finner du nettbutikken.

 

 

 

Del gjerne innlegget om du ønsker flere slike innlegg♥

GJESTEBAD FØR OG ETTER

God morgen. De siste dagene har jeg pusset opp litt på gjestebadet vårt. Nå er det jo begrenset på hva vi kan gjøre og ikke ettersom vi ikke eiier huset selv. Men heldigvis er det mye man kan gjøre med litt maling. Gjestebadet hadde mørkeblå tapet og ettersom badet er så lite så passet det perfekt med lys farge.

Rommet føles mye større nå når det ble lysere. Det er fremdeles noen detaljer som mangeler. Jeg tenkte å kjøpe en rund gulvmatte så rommet blir luner også blir gulvet litt skjult. Veggen skal også få ett bilde eller 2.

 

Hva synes du?

 

HAR DU ALT KLART TIL SOMMERKVELDENE?

Sommeren er uten tvil min favoritt årstid. Det er så herlig med masse fine farger, varme også får man så mye mer energi enn vanlig. Det så koselig å sitte ute på kveldene når det enda er varmt, himmelen skifter seg i fine farger og du har masse tente lys irundt deg. Barna er også veldig fornøyde med å kunne gå ut å leke uten å måtte ha på seg masse klær.

Jeg er ikke ferdig med å pynte ute enda men planleggingen er i boks også har jeg både sådd blomster selv og kjøpt endel på gartneriet. Jeg skal få tak i mye mer etterhvert men når det blir en hel dag uten regn så skal vi beise terrasen og inngangspartiet. Så da venter jeg med å fylle plassen før det er gjort slik at vi slipper å må rydde bort så alt for mye når det skal beises. Beisen vi kjøpte heter foresten Shimmergrå. Den så kjempefin ut så jeg gleder meg  til å vise dere resultatet når vi er ferdige.

Vi har fått tak i minidrivhus som jeg har fylt med tomater og diverse urter. Samboeren skal også bygge plantekasser som jeg skal ha blomster og flere urter i. Så det tror jeg blir veldig bra når alt er ferdig.

 

Liker du også å pynte ekstra ute om sommeren?

HVORDAN LYKKES MED KRYDDERURTER?

Urter er fine å ha både på kjøkkenbenken og i en krukke ut på terrassen eller i hagen. De tar seg fint ut på maten, dufter godt, smaker himmelsk og er pene å se på. Du trenger ikke å være en ekspert på planter for å holde liv i urtene dine. Mange lar være å kjøpe urter fordi de alltid dør. Men om du også har dette problemet så skal du få noen enkle triks til hvordan de holder seg fine lenge. Flere typer kommer også igjen år etter år om de får riktig stell.

 

♥ Urter som er avskåret kan du legge i kjøleskapet men ferske urter trives best å stå fremme i lys og varme.

♥ Dersom du kjøper urtene dine ferdig så bør du plante de om i større potte ganske raskt. Butikkene selger kun urtert som er sådd alt for tett og er mest egnet for resturanger som bruker de opp med en gang. Men om du tar de ut av potten og gir de mer jord så blir de holde seg lenge.

♥ Husk å vann godt. Urter er mer kravstor når det kommer til vann enn hva vanlige planter er. Gi de gjerne en til to ganger per dag (spørs hvor varmt det er ute) men ikke for mye hver gang. Timian og rosmarin liker at jorda tørker litt mellom hver vanning.

♥ Når du skal plante om urtene du har sådd selv så er det viktig at du ikke har for mange i hver potte. Da blir de å sloss om næringen også dør de alle sammen til slutt. Basilikum blir så stor så den trenger egentlig ikke flere enn 4 i hver potte. Ellers så pleier jeg ha en regel på 4-7 stykker i hver potte.

♥ Basilikum er perfekt å ha på kjøkkenbenken. Den er ikke glad i trekk så den trives ikke ute eller i vinduskarmen.

♥ Urtene liker å stå lyst men om du har de i sola når det er varmt ute må du huske å vanne oftere.

♥ Knip av bladene etterhvert som de vokser slik at de får plass til flere og større.

♥ Gi gjerne gjødsel til urtene. Alle urter blir ekstra fine men gjødsel men det er kun tomater som krever det.

 

Del gjerne innlegget om du likte tipsene ♥

EBAY TIPS – TING TIL UTEPLASSEN

I det siste har jeg fått litt shopping dilla på ebay på ting til uteplassen. Det blir jo ikke akkurat noe enklere å la være når det er så billig, hehe. De stikketikkene på bilde nummer 1 skal jeg bruke til urtene når de skal plantes ute. Så er det bare å skrive på de hvilken urt det er. Synes de er mye finere enn de vanlige stikketikkene. De har også masse fine blomsterfrø på ebay så om du ønsker flere typer er det bare å søke på “flower seed” på ebay. Om du også liker å pynte litt ekstra ute til vår/sommeren så har du en liten liste her på fine ting som ikke koster alt for mye. Håper du finner noe du liker.

 

1 HER // 2 HER // 3 HER

4 HER // 5 HER // 6 HER

 

 

7 HER // 8 HER // 9 HER

10 HER // 11 HER // 12 HER

 

 

Hva likte du best?

 

DIY – LAG DIN EGEN URTEHAGE

 

Noe jeg var alt for dårlig på var å bruke urter i maten. Det blir fort dyrt om man skal kjøpe nye urter i butikken da de dør rask når de kommer hjem. Så da bestemte jeg meg for å så diverse grønnsaker og urter selv. Det blir mye billigere også er det gøy å kunne spise noe man har dyrket selv. Du trenger verken stort drivhus eller stor hage for å sette igang med å dyrke selv! Jeg er helt sikker på at dette er noe alle kan få til. Maten blir sunnere, mer smakfull og mye penere med litt dill eller basilikum på toppen.

Det eneste du trenger for å sette igang er minidrivhus, såjord, plantejord, stikketikker og frø. Jeg kjøpte jord og minidrivhus for en billig penge på Europris. Men du kan også bruke en tørr melkkartong til å plante frøene i om du synes det blir dyrt med minidrivhus. Bare husk å ha plastfolie over til frøene har spiret. Frøene kjøpte jeg på matbutikk, felleskjøpet og ebay. Stikketikker finner du blandt annet HER

Før du starter er det lurt å finne ut hvilken sorter du ønsker å teste ut. Finn ca 3-4 sorter som du kommer til å bruke mest og hold deg til de i starten. Det er fristende å starte med masse diverse sorter men det blir fort demotivernde om du ikke klarer å følge med på alle. Jeg hørte ikke selv på dette tipset å måtte kvitte meg med ett par sorter i starten da det ble for mye. Men når man har fått satt igang og lært en del om dyrking, de diverse sortene og rett og slett fått mer kunnskap så kan du godt øke antall sorter.

Fyll de små pottene med såjord og stø frøene utover. Husk å ikke strø for mange på en plass men heller ikke for få fordi det er ikke alltid at alle frøene spirer. Marker med tape eller stikketikker der du har sådd så du husker hva som er hvor. Dekk frøene med ett tynt lag jord og spray deretter med vann. Ta alltid vare på pakkene frøene kommer i så du hele tiden vet hvor de trives best og når de skal høstes. Så er det bare å vanne og vente. Det er mye enklere å lykkes med selvdyrking enn hva mange tror. Selv har jeg sådd basilikum, tomater, salat, dill, timian, sukkererter, månedsjordbær, peppermynte og div uteblomster. Neste år blir nok lista my lengre.

Har du dyrket noe hjemme?