MINE FAVORITT PLANTER AKKURAT NÅ

Jeg elsker planter som sikkert mange av dere fått med dere. Grønne planter er blitt en stor del av innredning i mange hjem. Det har det jo vært i mange år men statistikken har tatt seg opp ekstremt de siste årene både hos unge og voksne uansett kjønn. Det er jo supergøy og ekstremt bra for klimaet og helsen vår.

Les også: 8 grunner til å ha planter i hjemmet

Jeg har alt for mange planter på min favoritt liste. Men mange av de har jeg desverre ikke fått skaffet meg enda men det blir! Hehe. Kanskje jeg skal lage en ønskeliste også om dere ønsker å se den? Tenkte i allefall å vise dere de plantene jeg har som jeg liker best. Nå liker jeg jo alle plantene jeg har men noen favoritter blir det jo så man har.

 

Calathea – Klarte ikke å velge bare en av de. Disse finnes i så mange forskjellige former og farger. Det spesielle med de er at bladene reiser seg og bukker etter solen. Så vakkert. Det er blitt en veldig populær stueplante men mange synes at denne typen er veldig vanskelig ettersom de visner raskt og får brune kanter. Men behandler man de rett så trur jeg alle skal kunne klare å beholde de fine.

Det viktigste å tenke på er hvor planten egentlig kommer fra. Disse er fra en tropisk plass og er vant med masse regn en skjelden gang. Så ta den gjerne med i dusjen og la den få renne av seg så den ikke står i potten med masse vann slik at røttene råtner. Om den ikke skulle være fornøyd kan du prøve å gi den regnvann. Det viktigste er at du finner en balanse mellom ikke for fuktig jord men heller ikke for tørr. Calathea er også glad i høy luftfuktighet så derfor er det være lurt å spraye bladene jevnlig men vann. Merker du at de sliter på vinteren kan det være en ide å skaffe luftfukter som du må plassere nært den. Også må den plasseres lyst men ikke i direkte sollys.

Selv har jeg 5 sorter Calathea men det blir nok mange flere! De jeg har nå heter Calathea Medallion, Orbifolia, dottie, freddie og triostar.

Monstera – Monstera var vel en av de første plantene jeg kjøpte når plantedillan startet. Veldig fin og enkel plante å starte med om du ikke har lagd stiklinger før eller ønsker å få en stor plante som vokser raskt.

Tørk gjerne støv av bladene av og til og spray de ca en gang i uken med vann. De er litt som Calatheaen når det gjelder direkt sollys. Sett de lyst men ikke så lyst at bladene brenner seg. Trives den så vokser den ganske rask så da bør du bytte potte og fylle på mer jord når røttene stikker ut fra underpotta. Det finnes mange forskjellige monstera sorter så der er også ønskelista ganske lang.

De jeg har nå er Monstera deliciosta , adansonii og standleyana variegata

Philodendron  – Her kunne jeg heller ikke bare velge en for da hadde denne lista blitt ganske lang. Men av de jeg har så er Philodendron Pink princess, brasil, birkin og heartleaf mine nåværende favoritter. Jeg har ganske mange av typer Philiodendron på min ønskeliste også så denne listen blir nok oppgradert med tiden.

Bortsett fra Birkin så vokser disse typene ganske raskt iforhold til mange andre planter og de er veldig enkle og ta stiklinger og avleggere fra. Si gjerne fra i kommentarfeltet om dere vil jeg skal vise dere hvordan man gjør det.  Det som jeg liker best med disse typene jeg har nevnt her er at det kommer nye blader heletiden og man vet aldri hvordan de ser ut før de er kommet helt ut. Både pink princess og brasil kjøpte jeg på facbook når de var små stiklinger uten røtter. Jeg satte de i vann til røttene hadde blitt lange nok også plantet jeg de. Nå har begge fått flere blader. Gleder meg sånn til de har blitt skikkelig store. Tror faktisk ingen av bladene som har kommet er helt like. De har forskjellige både mønster og fargestyrker.

Ønsker du en å ha skape en jungelfølelse så er denne sorten perfekt. De fleste kan både klatre og henge så da er det bare å planlegge hvor de skal stå slik at de får godt med lys. De er alle veldig enkle og perfekt for nybegynnere.

String of turtles: Denne har jeg sett etter en stund. Så når den plutserlig sto framfor meg til 79kr så rakk jeg ikke å tenke før den var i bilen.  Synes bladene på de er så nydelige. Elsker at de både ser og kjennes ut som små skilpadder. Jeg har string of hearts og string of hearts variegata fra før men har mange flere som skal i samlingen også. Denne sorten er så fin! De passer inn overalt, lager nye blader heletiden og er super enkle å formere.

Gullranke – Jeg kan nesten ikke lage ett slik innlegg uten å nevne denne. Gullranke er noe de aller fleste har og den vokser så raskt at den tar nesten over huset om du potter om i større potte. Veldig enkel plante å formere og man slipper å bekymre seg for at den blir mindre når den klippes for den vokser ut igjen før man rekker å tenke. De fleste planter vokser treger i vinterhalvåret men gullranken min har vokst masse i vinter. Den tåler også det meste både når det kommer til vanning og lysforhold men stell pent med den om du vil den skal trives best mulig. Alle planter renser luften men denne er på topp 3 lista over planter som er best for inneklimaet. Den renser lufta for flere giftige gasser, fjerner vondt lukt og sørger for at du får i deg nok oksygen. Perfekt plante å ha på soverommet.

 

FRA ROTEHJØRNE TIL KONTOR

Dette hjørne brukte vi bare til å oppbevare ting men etter litt rydding så bestemte jeg meg for å bruke plassen til noe nyttig. Så da ble det kontorhjørne ettersom vi ikke har nå ekstra rom for slikt. Resultatet ble ganske bra.

Les også: Rydd opp i livet

Ettersom det kun er ett vindu i gangen oppe så ble det lyse farger på veggen for å få rommet til å virke større og lysere.

Slik var det før vi startet med å male:

 

Slik ble resultatet:

Pulten er fra Jysk / Speilet er fra Lineahjemme.no

Nå får du 20% på ett kjøp hos Lineahjemme.no ved bruk av rabattkoden HEKTA20. Gjelder til 12/08-2020 (gjelder max 1gang per kunde ved kjøp for min 300kr. Gjelder ikke møbler og kan ikke kombineres med andre tilbud)

 

Den sorte hylla kjøpte jeg på 50% på nille

Bildevegg

 

Hva synes du?

TRAPP FØR OG ETTER + RABATTKODE

Reklame | Lineahjemme

Utrolig hvor stor forskjell det blir bare ved å pusse opp en detalje i huset. Trappa og hele trappoppgangen trengte virkelig en forandring.

Før du starter å male trappa må den vaskes og pusses godt. Vår hadde stort behov for pussing, spesielt etter vi rev av de antiskli tape bitene som var helt fremst på hvert trinn. Slike anbefales ikke! Noen trinn fikk store hakk når vi tok de av fordi de satt så godt. Anbefaler heller å bruke antisklimatter med god kvalitet. De vi brukte er fra Lineahjemme.no og de er superfine.

Nå får du 20% på ett kjøp hos Lineahjemmet.no ved bruk av rabattkoden HEKTA20. Gjelder til 12/08-2020 (gjelder max 1gang per kunde ved kjøp for min 300kr. Gjelder ikke møbler eller andre tilbud)

Her ser dere før bildene av trappa:

Ble desverre litt uskarp bilde men de hvite stripene er etter antiskli tapen vi tok av. Om dere skal bruke trappa når den skal males så er det lurt å male annen hvert trinn. Det gjorde vi og det gikk veldig fint selv om det tar litt tid. Trappa sugde til seg maling så det ble ganske mange strøk før vi ble ferdig. Selv om det tar tid så er det ikke så mye arbeid i å pusse opp en trapp. Så om du vurderer å pusse opp trappa så anbefaler jeg å bare sette igang.

Slik ble resultatet:

trapp

For oss ble det ekstra mye jobb da hele trappoppgangen med ubehandlet panel også måtte males. Takhøyden der var ekstremt lang også så det ble en liten utfordring med stige i trappa. Men gud for en forandring! Eneste vi mangler nå er bilder av de 2 andre barna også pluss noen flere detaljer på veggen. Lengre oppe har jeg hengt opp en bildevegg som jeg skal vise dere snart.

Trappetrinn mattene er fra Lineahjemme.no og de er så gode å gå på. De var super enkle å sette på trinnene og du slipper å bekymre deg for at trappa blir ødelagt om du en gang skal ta de av.

Nå får du 20% på ett kjøp hos Lineahjemmet.no ved bruk av rabattkoden HEKTA20. Gjelder til 12/08-2020 (gjelder max 1gang per kunde ved kjøp for min 300kr. Gjelder ikke møbler eller andre tilbud)