HUSETS ANSIKT

Inngangspartiet er husets ansikt og utgjør en viktig del av fasaden. Har du det stylet opp litt med koselige blomster og lys så gir det gjestene en mye mer velkomst følelse. Dessuten så er det mye mer koseligere å komme hjem fra jobb eller skole selv også når du ser alt det fine du har satt sammen.

Nå har vi begynt å fått litt orden på ingangspartiet vårt. Det er begrenset på hva man får til når man bor i andre etasje med en smal inngang. Men ingenting er umulig. Eneste jeg føler “ødelegger” litt er gulvet. Hadde det vært vårt så hadde det vært beiset for lenge siden! Men det blir bedre når vi får oss hus. Da skal ingenting være ugjort. Skal bli så godt å bestemme alt selv og gjøre alt til vår smak. Jeg mangler fremdeles litt blomster og potter for å friske opp litt ekstra. Tre kassen er malt i warm blush. Den skal få litt mer dekor og blomster i seg den også. Den skandinaviske dørmatten er fåes kjøpt HER. Nå er den på kampanje så det kan være lurt å slå til nå. Typisk at ting kommer på tilbud rett etter at jeg har kjøpt en til full pris. Hehe. Har du også smalt inngangsparti og føler du aldri får det ryddig å pent? Veggpotter og evt flere smale potter kan være en fin ide. Høye smale bord og stoler som kan klappes igjen tar ikke så my plass. Så det er en god innvistering om du vil spare på plassen.

En ting er helt sikkert og det er at ytterdøra vår skal ikke stå helt inntil veggen som den gjør nå. Det er så irriterende. For det første så slamrer den rett i veggen når det blir gjennomtrekk. Og for det andre så kunne jeg tenkt meg å ha sånne store grønne busker på hver side av ytterdøra. Men det blir litt vanskelig nå. Men man får bare gjøre det beste uttav det intil videre.

Gi innlegget en tommel opp om du også synes inngangspartiet har en stor betydning på huset ♥

8 TIPS TIL NYTT KJØKKEN

Er du lei av kjøkkenet ditt og skulle ønske du kunne fornye hele kjøkkenet? Kjøkkenet er jo den plassen i huset hvor hele familien møtes til ett godt måltid, stressfulle morgener og  en plass de man kan sette seg ned å prate sammen uten forstyrrelser. Da er det jo ekstra koselig om alt er på stell og at det ser pent ut. Man trenger ikke å bytte ut hele kjøkkene for å få en fin forandring. Vent heller med ekstrem opp pussing til du har råd til det. Det er masse enkle billige grep man kan ta før man river ned alt. Her kommer noen tips til deg:

Maling, kontaktplast og tapet – Den aller største forandringen du kan gjøre er å male en vegg, alle vegger og eller selve kjøkkeninnredningen. En ting som er blitt ekstremt populært de siste årene er kontaktplast. De kan du bruke både på møbler, kjøkkeninnredning, vegg osv. På Lindasdekor.no finner du også slike for å legge på kjøkkenfliserne. Det er jo genialt om man bor i en hybel eller en leilighet med stygge fliser på kjøkkenet. Man kan jo ikke skifte fliser på noe man ikke eiier selv. Men disse er det bare å rive av når du skal flytte. Du finner også mange filmer på siden deres med tips til hvordan du gjør det for best mulig resultat.

Knotter og Håndtak – Knotter og håndtak er ett stort blikkfang på både møbler og innredning. Hvis du ikke har funnet noen du liker så kan de være en løsning å fjerne de du har å heller tette igjen å male over. Da får du en enkel, ren og fin løsning. Ebay og andre billigbutikker som feks Nille bruker også å ha en del billigere knotter og håndtak. Selv har jeg blitt helt forelska i disse brune og svarte lær håndtakene / knottene.

Ny kran – Bytt ut den gamle kranen med en ny. Selv digger jeg de som er kommet i svart, messing og kobber. Jeg synes også de som er litt lengre og tynnere hele veien er mye pener å se på enn de som er tykk nederst. De tynne er også mye enklere å rengjøre.

Grønne urter – Friske urter er pen å se på, piffer opp kjedlig mat både på smak og utsenet. Du får også en friskere duft i hele kjøkkenet.

Hyller og bilder – Bilder gjør rommet mer levende. Bruk ett bilde som passer inn i kjøkkenet samtidlig som det har en forbindelse med deg. Det kan være en morsom qoutes om mat, bilder av kaffe, barn som griser med vaffelrøra. bruk fantasien og bruk gjerne egne personlige bilder.

Kaffekrok – Drikker du eller noen i familien din mye kaffe, kakao eller te? Da kan det være koselig med en liten kaffekrok der du har kaffemaskinen, favoittkoppene og det du trenger til å lage din favoritt drikke. Bruker du sugerør og søte mini marshmallows kan du feks ha de i en fin boks.

Bokser med navn – For å få mer system og orden kan det være lurt å skaffe bokser der du skriver navnet på innholde i boksen godt synlig. Da slapper man at alle går å roter å leter i skapene. De fleste mel poser ser jo ganske like ut så det blir fort mye gris om man må snu på de hver gang man skal finne en sort. Ønsker du flere tips til ett ryddigere liv så klikk på linken.

Tekstil – Tekstilet du har på kjøkkenet har også mye og si på stemningen. Puter til stoler, gardiner, kjøkkenhåndkle osv gjør rommet mye lunere. Miks gjerne med farger men pass på at de passer hverandre. Det blir fort rotete om du blander for mye.

Ønsker deg en fin dag ♥

 

HJEMMELAGET SENGEGAVL

Ihelgen ble det endelig ny sengegavel på oss. Jeg synes den ble kjempefin og mye billigere enn å kjøpe selv!  Det ble min bedre halvdel som gjorde jobben, jeg hjalp til med knappene. Vi skulle egentlig gjøre det ilag men når vi var å kjøpte matrialet så kjøpte jeg maling også. Klarte rett og slett ikke å vente med å male.Haha. Men om dere ønsker full oppskrift så er det bare å legge igjen en kommentar så fikser jeg det. Det ser kanskje komplistert ut men det er faktisk ganske enkelt. Det tar bare litt tid. Kappene kjøpte jeg på ebay, stoffe er fra jotex og Madrassen vi brukte tilhørte overmadrassen på vår gammle seng. Men man kan også kjøpe en enkel madrass på jysk til 100-200kr. Matrialet kostet ca 500kr. Så alt i alt ble sengegavln ganske billig.

Knappene måtte trekkes. Høres kanskje kjedelig ut men det gikk faktisk veldig fort. Vi valgte å bruke samme stoff som på selve sengegavln.

Igår laget vi brownies med salt karamell. Ettersom den måtte stå en dag i kjøleskapet så ble den ikke 100% ferdig før idag. Den så faktisk så god ut så vi måtte invitere noen venner på kaffe og kake. Annbefaler dere å søke opp “brownies med salt karamell” på www.detsoteliv.no. Den er ganske mektig men alikevell så ble nesten halve kaka spist. Nam nam

 

NYTT DØRSKILT

Reklame | Viphuset

Se så fint skilt vi har fått oss. Den lyser opp hele inngangspartiet våres. Vurderer du å skaffe deg nytt skilt så annbefaler jeg å sjekke ut Viphuset.no. Jeg sendte medling til hun som styrer siden å spurte om de kunne lage en litt annerledes enn de som er på hjemmesiden. Så jeg beskrev det jeg ønsket meg og det skulle de fikse. Ble seriøst kjempe imponert når skiltet dukket opp i postkassa. Det var akkurat slik jeg hadde sett det for meg.

Kommer til å vise dere bilde av hele inngangspartiet snart. Vi har egentlig aldri stylet det sånn kjempemye. Er liksom verandan vi er mest på når vi skal sitte ute men er jo koselig at de som kommer på besøk får ett bra førsteinntrykk. Man får jo også en mye bedre følelse selv når man kommer hjem å ser ett pent og ryddig inngangsparti. Idag har jeg kjøpt ny rottingstol, maling og bestilt en superkul dørmatte. Jeg hadde en gammel melkekasse med pynt på som jeg malte i warm blush. Vurderer også å kjøpe 2 veggpotter for å henge ved siden av skiltet. Tror og håper at det blir veldig bra. Gleder meg til å se resultatet når malingen er tørket, matten er kommet også må jeg ha litt mer blomster. Trur nesten jeg må ta en tur i skogen imorgen å plukke litt kvister og rogn for å pynte med også. Må jo skape litt koselig høststemning.

Håper du koser deg masse i helgen ♥

7 GRUNNER TIL Å HA PLANTER I HJEMMET

Flere enn meg som har dilla på grønne planter? De tar seg så godt ut i alle rom! På badet ønsker man som regel å kunne slappe av få følelsen av ro og harmoni. For å skape den følelsen kan det virkelig hjelpe med noen små og store planer. Bare husk å pass på at den sorten du velger tåler varme og trives uten sollys. Blomster bør man ikke ha på soverommet da de tar en del oksygen man selv trenger. Men planter derimot er meget lurt å ha på soverommet. De avgir fukt som gjør luften bedre å puste i. De senker også stressnivået så man enklere får slappe av. Friske planter med fin klar grønnfarge hjelper deg også å freshe opp interiøret ditt. Style gjerne med dine favorittpotter og ha noen pyntegjenstander i rundt de på benken.

Lysstakene på veggen finner du HER

På dette bildet ser du kun avleggere av Monstera planten min. De ligger nå i vann til de får røtter også skal de plantes i egne potter etter det.

Her får du en liste over 7 grunner til å ha planter i hjemmet:

♥ Du trenger ikke å ha grønne fingre for å klare å ta vare på en plante. Har du dårlig erfaring med at de dør ofte så velg heller en type som er lettstelt, trenger lite vann og ser bra ut. Noen enkle planter som jeg liker veldig godt er Arekapalme, Elefantfot, Fikentreet, Monstera, Yuccapalme og Elefantøre (Pilea Peperomioides).

♥ Grønne planter produserer oksygen, noe som gjør oss mennesker mer opplagte, Itilegg til at de renser luften.

♥ Vi blir gladere, mindre stresset og mer effektive når vi omgir oss med planter.

♥ Ikke sikkert dette stemmer med alle men når jeg kjøper meg en fin potte og en blomst så står de kanskje ett par uker før blomsten takker for seg. Med planter så står de mye lengre!

♥ Det finnes planter i alle størrelser og fasonger så man kan faktisk pynte de slik man vil. Du kan kjøpe hengene planter å surre de irundt en pyntestige eller ett bilde. Bittesmåe planter kan du på badkanten, sammen med bøkene eller i en liten hylle. Har du en trang gang som du ikke kan ha møbler og slikt i? Kanskje du får plass stil ett speil og en stor gulvplante? Det får gangen til å ser freshere og større ut.

♥ Det høres kanskje rar ut med har du flere planter i hjemmet ditt er de med på å minske støy.

♥ Sliter du med hodepine eller luftveisinfeksjoner bør du prøve å oppholde deg mer med planter. Det er forsket på at planter letter eller hindrer at du får disse plagene.

Har du planter hjemme eller på soverommet ditt?

 

 

NYE INNKJØP + RABATTKODE!

Reklame | Home & Kitchen

Hei. Nå er ferien over og vi har kommet hjem fra en fantastisk tur i sverige. Vi bodde sammen med ei veninne og hennes sønn på hytten til min mor. Det var kjempekoselig. Den ligger ca en time unna Østersund så vi dro ofte inn dit på shopping, bading og masse gøy. En av mine brødre bor også i Østersund så da fikk vi møtt han og barna hans også. Det ble selvfølgelig en del interiør shopping så om dere ønsker det kan jeg lage ett eget innlegg om hva jeg handlet.

Ettersom jeg har vært alt for fraværende her nå vil jeg gi alle leserne mine 30% rabatt på alle Lyngby vaser fra Home&kitchen ut september♥  Disse populære vasene passer i ett hvert hjem og til alle årstider. Rett og slett en perfekt gave for de som har alt. Tenkte å ha en giveaway men da blir det kun 1 som får det. Derfor ble det istede en rabattkode så alle som vil får betytte seg av det.

( Bilde er lånt )

RABATTKODE: “interior30” GIR HELE 30%. RABATTEN TREKKES I KASSEN

                                      SHOP HER

( Bilde er lånt)

 

Ble så fornøyd med den nye vegghylla fra Buadekor.no♥ Den passet perfekt på veggen vår i stuen og med flere små og større hyller i ett kan man mikse litt mer enn med en rett planke feks. Har ikke funnet ut helt hvordan jeg vil ha den enda. Må nok en liten shoppingrunde til før den blir perfekt. Vasen skal selvfølgelig få litt fargerike blomster i seg. Det tror jeg kan bli veldig fint.  Apekatten er fra Homeandkitchen.no.