BARN HØRER IKKE HJEMME I STUEN

Godkveld folkens.

Regner med det er ganske mange som er uenig i det jeg tar opp nå. Ser alt for ofte folk som gjemmer barna inn på rommet deres. Har også hørt av flere at deres barn ikke får lov til å ta med lekene på stuen fordi der skal de voksne slappe av. Har til og med sett at flere og flere lar babyer leke kun på sitt eget rom. Jeg forstår godt at det er morsomt å innrede barnerom når man først venter en liten. Ikke misforstå meg for ja barn skal ha leker, leksepult osv på rommet sitt. Jeg har selv 2 gutter. Sebastian på 8 og Sondre på 6måneder. Sebastian har alle tingene og lekene sine på rommet sitt. Men det betyr ikke at han ikke får ha med lekene på stua. Når man først har fått barn synes jeg man skal la de få leke på stuen. Stuen er det rommet i huset som er fellesarialet for hele familien. Hvorfor skal voksne få ha strikking, bøker, pc osv på stuen om ikke resten av familien får ha tingene sine der? Er ikke barna en del av familien?

 

Vi har den regelen at når han er ferdig med det han holder på med så må han ta det med tilbake til rommet sitt. Det funker kjempebra. De lærer seg orden, regler og føler seg fremdeles som en del av familien. Sondre er så liten enda så han har fått en egen liten plass i stua der han har ballbinge og lekematte med babygym og en boks med leker. Når han blir litt større skal han også få ha tingene sine på rommet sitt fast. Men at han kan ta det på stua så lenge han rydder opp etter seg. Ja stua er en plass der man skal slappe av og kose seg. Man skal ha minimalt med rot og stress irundt seg. Men er det virkelig så galt å la barna få leke på stuen på dagtid? Så kan man heller kose seg litt ekstra når det er kveld og barna har lakt seg.

Hva tenker du om å ha leker på stua?

POTTER OG VASER DU BARE MÅ HA

Hei alle sammen. Vet det blir litt mye ebay prat her nå men må bare vise dere de kule vasene og pottene jeg har funnet. Blomster, planter, vaser og potter har i alle år vært en stor hit hos folk. Men denne “trenden” blir ikke akkurat mindre med årene. Før var det nok med en vase på ett bord men nå skal det helst stå 4-6 forskjellige på en plass. Personlig synes jeg det er kjempefint. Synes ikke det blir like tomt når man har flere samlet. Ett godt tips er å huske å variere på størrelser, fassonger og utsene. Pass på at de matcher hverandre men alikevell er ulike. Se litt rundt på insta eller pinterest å se hva andre gjør også lager du din egen personlige vri av det. Lover at det kommer til å bli kjempestilig! Jeg har funnet noen populære vaser og potter på ebay som ikke er halvparten så dyr som orginalen. Litt kjedelig å bruke tusenvis av kroner på en potte om man liker å bytte ut tingene ofte. Håper du finner noe du liker.

                  1 HER / 2 HER / 3 HER

                  4 HER / 5 HER / 6 HER

 

Har du dilla på potter og vaser?

NY SENG FRA FURNITUREBOX

Sengen vi bestilte kom faktisk 2 uker før den egentlig skulle. Vi måtte flytte om litt på soverommet da det ikke ble plass der den gammle sengen sto. Den var 150 og denne er 180. Men alltid gøy med litt forandringer. Det ble veldig tomt på denne siden nå men jeg holder på å planlegge litt på hva som må kjøpes. Vi har kun ett nattbord ettersom det ikke var plass til 2 på den andre siden. Så nå må vi ha ett til. Driver også å leter etter 2 lamper for å ha på hver side, eneste jeg har funnet ut er at de ikke skal være like. Har sett flere som har en på nattbordet og en i veggen feks på hver side av sengen. Det var kjempestilig! Venter også på stoffet som jeg har bestilt til sengegavelen som jeg skal lage. Gleder meg til å vise dere når den blir ferdig.  Kommer både oppskrift og bilder.

Har man ny seng må man også ha nytt sengetøy! Her er min favoritt side, de har så bra utvalg til både enslige, par og barn. Tror ikke jeg har vert på siden deres en gang uten at de har tilbud heller. De leverer varene superraskt og kvaliteten er også helt perfekt. Kjøpte Ninjago sengetøy til min største sønn for en stund siden og det ble ekstremt populær.

FAVORITTER

Jeg blir aldrig lei av å surfe rundt på nettet å lete etter interiørskatter. Det er så uttrolig mye fint der ute og så mye variert. Ekstra stas er det når man finner noe man har letet lenge etter eller når man finner skikkelige kupp. I helgen ble det som vanlig litt shopping. Så nå er det bare å vente i spenning på pakker. Bestilte fra litt forskjellige sider. Men tenkte å tipse dere om noen av mine favoritter fra Woroom ♥ De har også flyttesalg nå så du kan gjøre gode kupp. Her ser du noen av mine favoritter.

 

Pottene her er så sykt fine!

Disse kule knaggene har de mange forskjellige farger

 Elsker marmorfatet og lysstaken der ♥

Flere kaffe elskere her? Nylaget kaffe er et must her spessielt på morgenen

De har så mange flotte detaljer som, vaser, lys staker, potter, rammer og mye mer.

Hva er dine favoritter i nettbutikken?

TREND – VELOUR

Velour sofa har de siste årene blitt en stor trend som bare vokser seg større og større. Jeg forstår godt hvorfor. De er så sykt pene i tillegg til at de er de mest behagelige sofaene å sitte i. Disse får du i ulike størrelser, fasonger og farger. Vet ikke helt hvilken farge jeg kommer til å velge enda når vi skal kjøpe en slik. For å få mannen med på dette så blir det mest sannsynlig en nøytral farge. Men når vi får oss stort hus skal jeg ha eget kontor med en rosa velour sofa! Herlighet så søt de er. Blå er også en farge jeg kunne ha gått for istede for nøytrale farger. Det kjipeste med denne trenden er prisen. Det er ikke akkurat de billigste sofaene du kan skaffe deg. Men om du ikke har råd akkurat nå så går det fint ann å pimpe opp den sofan du har nå. Det finnes mange lekkre sofaputer, pledd og puffer i velour som man ikke blir helt ruinert av.

 

Stor velour sofa fra Classy Living

 

Eksklusiv sofa fra concretinterior.no

Råtøff og myk sofa fra Novasolo.no

 

Sofa fra Lunehjem.no som gir stua ett skikkelig blikkfang

 

Super søt sofa fra handlegaten.no

 

Liker du velour? Hvilken farge kunne du tenke deg?

 

12 SMARTE SPARETIPS

Godkveld. Er det noe du ønsker deg som du føler du aldrig får råd til? Det kan være hva som helst. Alt fra ett nattbord til en tørketrommel eller kanskje lappen? Om du virkelig går inn for det å setter deg ett konkret mål så kan du få det til raskere enn du trodde. Det er som regel mye vanskeligere å spare enn det man først hadde sett for seg. Men ingenting er umulig! Her er ett par tips som jeg håper vil hjelpe deg igang.

 

Kundeklubb – Sjekk ut om de butikkene du handler i har kundeklubb. Selv har jeg en egen mappe på mobilen som jeg jeg har kalt “shopping”. Der har jeg blandt annet hm , Circle K, Cubus, Coop medlem, Kiwi, Æ og narvesen appen. Det finnes også flere butikker uten app som har kundeklubb med tilbuder til kun medlemmer. Som feks JULA, apotek 1, kremmerhuset, nille osv.

Bleiekort – På kiwi har de bleiekort der du får hver 4 bleier, bind og truseinnlegg gratis. Dette er produkter det er kjedelig å bruke penger på. Så ha kortet alltid med deg i vesken eller i bilen.

Rydd emailn din – Har du meldt deg på nyhetsbrev til 1000 forskjellige nettbutikker? Sett deg ned en dag å avmeld deg på de du egentlig ikke trenger. For det første blir det mye rot og de viktige emailene kommer lett bort. Og for det andre er det mye mer fristende å handle når du får email om at butikken har 40% rabatt. Men trenger du egentlig de produktene?

Ebay – Ebay er en kjempelur plass å spare penger på. Har kan du handle så og si alt av gjenbruksvarer. Du kan feks få 12 sminkekoster til 25kr. Hobbyartikler er også mye billigere der.

Gjenbruk – Loppemarked er en fin plass om du har behov for en ny stol feks. Med litt maling og evt trekk så blir den så god som ny. Det er sikkert mye du har hjemme som du ikke bruker som kan brukes til noe annet. Sjekk ut mulighetene.

Prisjakt – Før du bestiller deg nye varer på nett bør du alltid sjekke prisjakt.no. Du kan faktisk finne det samme produktet til en 1000 lapp billigere på en annen nettside enn der du først så produktet.

Billig produkter – Når det gjelder mat så er dette utrolig dyrt! Mat og regninger er noe av det vi bruker mest penger på. Så her gjelder det å ikke være kresen. De fleste billig merkene blir laget på samme plass som de dyre merkene. Det er veldig mange som sier at billig merkene er av lavere kvalitet men det stemmer ikke. Det stemmer på flere ting men ikke mat produkter.

Rydd opp i abonnement – Har du fult av abonnomenter du egentlig ikke har behov for? Det kan være både bokklubb, motekataloger, sumo, netflix osv. Tenk nøye over om du egentlig trenger det. Kanskje du kan få noen blader av andre og dele på netflix beløpet med noen i familien eller en venn? Sjekk også de du må ha. Kanskje du kan skru ned hastigheten på nettet og justere ned mobil abonnementen.

Rydd og selg – Ta deg en skikkelig rydde dag hjemme og selg alt du ikke trenger. Kanskje er det noen som byr masse på de klærne du aldrig bruker og pynten som har ligget innerst i skapet i flere år. Vet du ikke hvordan du skal komme i gang med ryddingen annbefaler jeg deg å lese DETTE innlegget.

Tøm fryser og bak mer – Har du en fryser som er full av mat? Ofte blir det slik at maten blir liggende der og at man heller handler ny. Skriv ned hva du har i fryseren og hva du kan lage av det. Da har du plutserlig middag for en lang periode. Baking er også noe du sparer mye på og det er enkelt å lage. Deigen lager seg selv bare du setter av litt tid. Det er også mye bedre med hjemmelaget rundstykker og brød enn de fra butikken.

Merk klærne til barna – Om man ikke gidder å merke klærne til barna kan det fort bli dyrt. Jeg har selv jobbet i barnehage i flere år og det er mange som har mistet utstyr og klær fordi det ikke var merket. Om du ikke ønsker å bruke penger på merkelapper kan du skrive navn med en penn i plagget.

Dreams – Dreams er en kjempesmart app. Den annbefaler jeg virkelig å laste ned! Her kan du skrive inn hva du ønsker å spare til og hvor mye. Du kan også legge ved bilde og beskrivelse. Du får nye qoutes om hvorfor du bør fortsette å spare hver gang du går inn på appen. De har også mange sparemetoder der som er kjempe gøy. Last ned og sjekk ut! Første drømmen jeg fullførte var en ny seng. Den klarte jeg på 2 måneder takket være appen. Neste drøm er egenkapital til eget hus.

 

 

SLIK FÅR DU HJEMMET DITT MER PERSONLIG

Hei. Ettersom jeg bor i selveste Nord Norge så er vi ikke så bortsjemt med sol. Men i de siste dagene har det vært ekstremt varmt. Så deilig! Her har det ikke vært nå mye sommerdager siden mai. Så når det først kommer kan vi ikke sitte inne på rompa hele dagen. Igår tok vi frem bålpanna som står på verandan så nå har vi grillet i 2 dager. I mai grillet vi nesten hver dag når det var fint vær ute. Er seriøst helt hekta på grillmat, alt smaker så mye bedre når det er laget ute. Også kjempegøy for barna å være med å se når maten lages. Det beste er jo at man kan grille nesten alt. Her går det mye i ribbe, flintstek, grillskiver, marinert kalkun og grillpølser. Må vell prøve å grille litt laks i folie en dag snart. Til tilbehør er det enten salat, potetbåter eller potetsalat. Har du prøvd å lage din egen potetsalat? Det er helt magisk iforhold til de på butikken.

Tenkte å komme med noen tips til hvordan du kan få ett mer personlig preg i hjemmet ditt. Når du har funnet stilen din og fått gjort det meste slik du ønsker det, så har du kommet ganske langt. Men ser det ut som en interiør katalog eller har du mikset det med din personlighet? Ønsker du å få den hjemme koselige følelsen når du kommer hjem fra skole eller jobb må du gjør om stilen til din. Her her noen tips til deg.

Persnolinge bilder – Nå kan du enkelt på fotosider lage kule, fine, morsomme bilder av dine nærmeste. Plexiglass er veldig stilfult og gjør bildet mer morderne. Du får også lerret i den bakrunsfargen du ønsker. Har du masse små bilder kan du jo lage en kul bildevegg fult av minner.

♥  Farger – Vet du ikke hvilken farge som er deg? Søk opp fargekart på nettet og finn en farge som gir deg ro, energi og trygghet og bruk den i hjemmet. Du trenger ikke å male hele huset i den fargen. Men du kan male den på en kontrastvegg eller bare få inn litt pynt i den fargen. Finner du ingenting i rett farge kan du kjøpe spraymaling å spraye den. Da får du din egen personlige detalje i huset.

DIY Prosjekter – Søk opp DIY prosjekter på feks printrest. Lag det du likte best. Mer personlig får du det ikke. Jeg holder på å planlegge flere DIY som jeg gleder meg til å dele med dere! Må bare vente på at det jeg har bestilt kommer.

Mix og Match – Viktigtst av alt, ikke velg alt utfra mote. Finn ut hva som passer sammen og mix det. Har du noe som betyr mye for deg som ikke passer inn? Da kan du evt endre farge på det, lime på noen diamanter eller finn en måte å gjør den om til din stil på.

Lys og planter – Er det noe som gjør hjemmet ekstra hjemmekoselig så er det store grønne planer, små blomster og lys. Det finnes tusen varianter ut der. Så finn det som du liker best. Personlig liker jeg store grønne planter som ligner palmer og peoner i vase♥

Teksil – Det har i flere år vært moderne å ikke ha gardiner, tepper, puter osv hjemme. Nå er trenden helt snudd. Tekstil er en stor trend i 2018. Endelig  får folk fokus på å ha det varmere, lunere og koseligere hjemme. Det finnes så sykt mye å velge i, så ta deg tid til å finne din favoritt. Om du ønsker å følge den store interiør trenden er det det mønster som er det store nå. Både tropiske mønster, sjakkruter, striper osv. Mikser du det rett kan det bli kjempefint. Bare prøv å ikke bland formye variert.

 

 

 

EBAY TIPS DEL 2 – INTERIØR

Hei alle sammen ♥ Nå har jeg endelig fått nye header på bloggen. Så nå ble det litt penere å gå inn på siden. Hva synes du? Jeg tenkte foresten å lage ett nytt ebay innlegg. Det var veldig mange positive tilbakemeldinger på det forje innlegget. Gøy å se at det er flere enn meg som elsker interiør kupp. Spare det man spare kan. Ikke sant? Bilde nummer 9 er genialt å ha om du har barn som ofte lager tegninger eller om du har kort å diverse liggende. Det blir så mye finere om du har alt slikt hengende på en plass.

 

                  1 HER / 2 HER / 3 HER

                  4 HER / 5 HER /  6 HER

 

 

                  7 HER / 8 HER / 9 HER

                  10 HER / 11 HER / 12 HER

 

 

Håper du fant du som passer din stil ♥

 

 

 

SLIK FÅR DU EN NY GANG PÅ BUDSJETT

                                                                                                                                                                                                                    Reklame //

Gangen er ett rom folk ofte glemmer. Det er det rommet som oftest kun får ett malestrøk og en skohylle. Husk at gangen er det første rommet du ser når du går inn og det siste når du drar ut. Her er det minst like viktig å skape god stemning som i stua. Det trenger heller ikke å bli så dyrt. Jeg vil mye heller annbefale skoskap enn hyller. Da slipper du å ha alle skoene flyter overalt. Jeg kjøpte mine billig på ikea for lenge siden. For å få litt mer liv i de så har vi gitt de en liten oppgratering med kontaktplast. Det skrev jeg om og la ut bilder underveis i ett tidligere innlegg om dere vil se. Vegghylle passer utmerket til gangen. Disse kan du enkelt lage selv med en kul planke og lærreimer eller ett vanlig tau. Der kan du ha personlige bilder, boks der du har nøkkler og andre småting i, personlige pyntegjenstander osv. Ønsker du å få det mye lunere er dørmatte også en smart innvistering. En stor grønn plante tar seg ekstra godt ut i gangen. Den har mye å si på inntrykket når folk kommer inn. Veldig mange synes det er koslig med en liten avlasningsplass i gangen. Der kan du ha en fin lenestol du har funnet på loppis eller en puff. Har du planer om å pusse opp gangen vil jeg virkelig annbefale flisgulv. Spessielt om du har menn og barn i hus, hehe. Vi har det i den ytterste delen også har vi tregulv på resten. Kjempegenialt. Spessielt om vinteren når alle kommer inn med fult av snø på seg.

 Bildene er lånt

 

  De har fine og kule matter HER    /      Vegghylle finner du billig på jysk HER

SLIK VELGER DU RETT HVITFARGE

Veldig mange sliter med å velge hvilken hvitfarge man skal gå for. Skal du gå for gulaktig, rødlig, varm, kjølig, grålig eller blåaktig hvitfarge? Først må du tenke på hvilken farge du skal mikse den med. Har du feks en kontrast vegg med mørke eller varme toner trenger du ikke å bruke kritthvit farge. Eggehvit og bomull blir en fin match på varme toner. Skal du derimot mikse med andre lyse toner bør du gå for ren hvitfarge. Prøv å unngå å mikse hvitfarger. Det ser fort skittent ut om du feks blander kritthvit og eggehvit. Selve kunsten å lykkes med hvitt er å holde seg til en nyanse. Så det er en viktig huske regel neste gang du ønsker å male med hvit. Hvit er en farge som passer alt bortsett fra andre hvitfarger. Om du ikke ønsker at gul tonen skal komme frem må du velge en lys hvitfarge om det er skarpe fargerike farger du vil mikse den med. Det finnes faktisk ikke en hvitfarge som passer til alle. Du må tenke på hva kommer til å bli en god match.

 

Her ser du fargen hvitlin, den har gråtoner i seg og passer perfekt sammen med lyse og mørke grå farger

 

Letthet heter denne fargen. Den har litt gultoner i seg men ikke så mye som eggehvit og bomull. Passer fint sammen med varme, gylne farger og beige. Ønsker du en mer kritthvite farge så er de meste bruke Artic Light, Klassisk hvit, Chi. De har ingen andre farge toner i seg. Hvit er fint å blande med de populære rosa fargene, de kan du lese mer om HER.

 

Håper du ble litt klokere på hvilken hvitfarge som passer deg best. Gi gjerne innlegget en tommel opp ♥