11 MEST LESTE INNLEGG

Hei. Jeg har vært så “heldig” å fått omgangssyken. Så derfor har det vært litt stille her i det siste dagene. Har ikke blitt helt bra enda men tenkte jeg skulle vise deg topp 10 mest leste innlegg på bloggen. Er gøy å gå igjennom gamle innlegg som er så godt likt ♥

 

Skal du selge boligen?

7 Grunner til å ha planter i hjemmet

Rydd opp i livet

15 Tips til smart oppbevaring!

Billige møbler

DIY skoskap

Nytt dørskilt

 6 Enkle tips til hvordan du styler vinduskarmen

Hjemmelaget sengegavl

 Shopping guide – interiør del 3

Diy – Lag din egen urtehage

 

 

Hvilket innlegg likte du best?

 

 

 

 

 

 

HVILKEN VASE SKAL JEG VELGE?

Reklame | Ellos, Cervera, Adlibris og Royaldesign.

Det finnes så mange fine vaser der ute i forskjellige farger og fasonger. Er du usikker på hvilken farger som passer best i ditt hjem så er hvit, blank og svart en sikker vinner. Runde vaser er en stor trend for tiden. De gir en beroligende effekt og er ett blikkfag for alle som kommer innom. Om du ønsker vaser med sterkere farge så er det lurt å gå for farger som du har fra før i hjemmet ditt. Det kan være den fargetonen du har på veggen, på tekstilene eller i interiøret ellers. Miks gjerne flere små og store vaser i samme farge men i forskjellige fargetoner.

VASE IKI DOLL L//Cooee Design – Ball Vase 20 cm, Dusty Blue//House Doctor Vas Bubble Small Klar//Lyngby Porcelain//Ellos

Klikk på bildene for å komme til din favoritt vase♥

Mine største favoritter er den lyseblå cooee vasen, den hvite lyngby vasen og den blanke stripete vasen. De passer til alle slags buketter også finnes de i flere størrelser og farger. Selv liker jeg de best i nøytrale farger. Små vaser er også veldig populære. De er penest om du har minst 3 stykker, gjerne i forskjellige fasonger. Pynt gjerne ett lysfat med 3 små vaser kombinert med telysstaker og granbar. Lyngby vasen (20cm) får du nå for kun 559kr, førpris er 799kr. Leopard vasen koster nå kun 165kr, førpris er 329kr.

Hvilken vase er din favoritt?

LOPPIS KUPP – FØR OG ETTER

Jeg bruker å dra innom bruktbutikk og loppemarked en gang i blandt for å se etter kupp. Det er så mye fint man kan få tak i til en billig pris. Jeg bruker alltid å søke litt på pinterest etter diverse diy for å få litt ideer før jeg leter etter ting jeg trenger. Man trenger ikke bare å kjøpe alt som er fint men også ting som kan brukes til noe nytt. Denne gangen fant jeg bare ting som trengte ett strøk maling. Jeg fant en fin vannkanne og utepotter som jeg spraymalet hvit. Alt fikk jeg for kun 50kr.

 

Her ser du før bilde av den ene potten og vannkannen.

 

 

Bruker du å dra på loppis? 😀

7 URTER SOM ER ENKLE Å DYRKE + TIPS TIL HVA DE BRUKES TIL

Skal du dyrke dine egne urter kan det være lurt å starte med de enkleste sortene til du har fått mer erfaring. Har du jord, frø og noe å så i så kommer du langt uansett. Men enkelte typer trenger mer stell enn andre. Får de ikke riktig stell risikerer du at de dør. Derfor bør du starte med de enkleste sortene. Her får du tips til 7 lette urter å starte med og hva de kan brukes til.

 

Timian –  Timian har en kraftig og aromatisk smak. Den passer til de aller fleste retter men er mest kjent som pizzakrydder. Timian er også veldig god til kjøtt, fisk, pasta og kylling. Timian skal tørke litt mellom hver vanning, ikke vann når jorda er våt.

Sitronmelisse – Sitronmelisse smaker og dufter svak sitron. Den brukes både som pynt og smaktilsetning i all mat. Den er ekstra god i salater og drinker.

Gressløk – Gressløk er en av de aller enkleste urtene som alle lykkes med. Den kan du bruke i alle retter som du ellers ville ha brukt løk i. En klassisk vinner er å bruke den i alle slags eggeretter. Nam nam

Sukkererter – Sukkererter er også kjempe enkel å starte med. Det er en fin urt å så sammen med barna feks. Kjekt å ha i vinduskarmen eller i en potte ute så du kan gå å små spise når det passer deg.

Peppermynte – Peppermynte er en flerårig plante. Den sprer seg som ugress så den må ikke plantes i kasser sammen med andre urter. Dette er en typisk helse urte som kan lindre mange plager. Du kan også bruke den til desserter, i te, salater og drinker.

Oregano – Oregano har en litt bitter smak men dufter godt. Den passer perfekt til tomatretter, pizza og pasta.

Basilikum – Basilikum er også en sikker vinner til de uten grønne fingre. Det eneste kravet den har er at den ikke skal plasseres ute eller i nærheten av trekk.  Basilikum er perfekt til nesten alle retter. Den tåler ikke høy varme så den må du sette på maten helt til slutt. Vi bruker den i salater, gryteretter, supper og ja nesten alt. Den smaker godt, gjør godt og ser bra ut på maten.

Hvilken urter liker du best?