7 URTER SOM ER ENKLE Å DYRKE + TIPS TIL HVA DE BRUKES TIL

Skal du dyrke dine egne urter kan det være lurt å starte med de enkleste sortene til du har fått mer erfaring. Har du jord, frø og noe å så i så kommer du langt uansett. Men enkelte typer trenger mer stell enn andre. Får de ikke riktig stell risikerer du at de dør. Derfor bør du starte med de enkleste sortene. Her får du tips til 7 lette urter å starte med og hva de kan brukes til.

 

Timian –  Timian har en kraftig og aromatisk smak. Den passer til de aller fleste retter men er mest kjent som pizzakrydder. Timian er også veldig god til kjøtt, fisk, pasta og kylling. Timian skal tørke litt mellom hver vanning, ikke vann når jorda er våt.

Sitronmelisse – Sitronmelisse smaker og dufter svak sitron. Den brukes både som pynt og smaktilsetning i all mat. Den er ekstra god i salater og drinker.

Gressløk – Gressløk er en av de aller enkleste urtene som alle lykkes med. Den kan du bruke i alle retter som du ellers ville ha brukt løk i. En klassisk vinner er å bruke den i alle slags eggeretter. Nam nam

Sukkererter – Sukkererter er også kjempe enkel å starte med. Det er en fin urt å så sammen med barna feks. Kjekt å ha i vinduskarmen eller i en potte ute så du kan gå å små spise når det passer deg.

Peppermynte – Peppermynte er en flerårig plante. Den sprer seg som ugress så den må ikke plantes i kasser sammen med andre urter. Dette er en typisk helse urte som kan lindre mange plager. Du kan også bruke den til desserter, i te, salater og drinker.

Oregano – Oregano har en litt bitter smak men dufter godt. Den passer perfekt til tomatretter, pizza og pasta.

Basilikum – Basilikum er også en sikker vinner til de uten grønne fingre. Det eneste kravet den har er at den ikke skal plasseres ute eller i nærheten av trekk.  Basilikum er perfekt til nesten alle retter. Den tåler ikke høy varme så den må du sette på maten helt til slutt. Vi bruker den i salater, gryteretter, supper og ja nesten alt. Den smaker godt, gjør godt og ser bra ut på maten.

Hvilken urter liker du best?

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg