HVORDAN STYLE EN HYLLE?

Hyller har i de siste årene blitt ekstremt populært. Det finnes et stort utvalg av hyller. Både små og store. Tre og metall. Velg en hylle som matcher interiøret ditt med fasong og farge. Når det gjelder størrelse så er det lurt å velge ut fra hvor mye plass du har. Har du stor plass og ett tomt omeråde kan du godt velge en stor hylle. Har du litt mindre plass kan det være smart å ta en midre vegghengt hylle. Men det største problemet folk flest har er hva man skal ha i hyllene og hvordan får man det fint? Det finnes ingen fasit på hva du skal ha i hyllen. Velg det som du liker og la hyllen få ett personlig uttrykk. Her skal  du få noen tips til hvordan du kan få alt til å se pent ut til slutt.

 

Luft og plass!

Den vanligste feilen folk gjør er å fylle alle hyllene med alt mulig. Dette gjør at vi ikke ser ordentlig hva som faktisk er i hyllen fordi det blir for mye. Når man overfyller en plass blir det sett på som rot. Sett heller sammen to til fire elementer i hver hylle og samle de i små grupper. Det gir et mer harmonisk og ryddig utrykk. Når du skal velge hva du skal ha i hyllen må du passe på at det ikke er for høy. Setter du inn en vase feks som akkurat får plass i hyllen så blir ikke det så veldig pent. Gi tingene luft og plass.

 

Grønne planter

Grønne planter er fint å ha i alle slags hyller og skaper en fin stemning. Bruk gjerne like potter om du skal ha flere i en hylle.

 

Bøker

Du må gjerne pynte hyllen med bøker, men ikke ha for mange i en reol om det ikke er en bokhylle du ønsker. Så lenge det er en vanlig hylle du skal ha så holder det egentlig med en bok, men om du ønsker flere så vil jeg si at det holder med tre stykker. I de hyllene som har tak over seg så er det penest å la bøkene ligge. Da kan du også ha en liten ting på bøkene.

 

Innred etter farger

Bruk farger som harmonerer sammen og ikke bland for mye. Ett par fargerike gjenstander er som regel nok. Flere gjenstader i samme form skaper også mer harmonisk utrykk og får hyllen din til å se ryddig og proft stylet ut.

 

Størst = nederst

En grei huskeregel når du skal style en hylle som har flere en to hyller er å alltid plasser det største nederst. Det gir reolen din en mer balansert uttrykk

 

 

Håper du likte innlegget og at du fikk noen tips du kan ta med deg ♥

DIY – SÅ ENKELT LAGER DU DIN EGEN MATPLANLEGGER

Med matplanlegger sparer du både tid, penger og miljøet.

Synes du det er vanskelig å sette i gang med dette så er det bare å bestemme deg for en dato der du ønsker å starte. Skriv evt ned en del matforslag på forhånd slik at du har litt å velge i. Du slipper å gruble over hva du skal ha til middag hver dag og du slipper å må dra på butikken hele tiden. For å komme igang så kan du prøve å gjøre dette til noe koselig. Ta frem litt kaffe å få med mann/barn hver søndag feks. Ikke gi opp fordi om dere detter ut en gang i blandt eller om dere må bytte om på dagene. Det gjør ingenting. Det kan også være en god ide å se etter tilbud og hva dere har i skapene før dere starter å skrive ukes meny. Her får du tips til hvordan du kan lage din egen matplanlegger uten å måtte betale masse penger for det.

Det du trenger er:

– En ramme

– Whiteboard tusj ( disse får du for 29kr per stk på gamezone.no )

– Skriver

– Saks

Lag rutene på word programmet på pcn slik du vil ha de og skriv ut i den størrelsen du ønsker. Har du ikke skriver selv kan du spørre noen du kjenner eller låne fra kommunen/bibloteket. Når du er ferdig er det bare å skrive rett på glasset. så visker du enkelt ut med fingrene.

Det som er så kjekt med denne er at du kan lage den litt som du vil. Akkurat nå har jeg svart ramme på min men jeg driver å leter etter en tre ramme som jeg skal bytte den i. Så du velger både farge og størrelse selv. Om du liker å pynte litt ekstra på ting så kan du feks lime perler eller diamanter på rammen. Har du barn så kan du la de male eller sette på litt klistemerker på den.

 

SHOPPING GUIDE – INTERIØR DEL 3

Nå er det lenge siden jeg har lagt ut annbefalinger for interiør nettbutikker. Denne gangen blir det nettbutikker som i hovedsakelig går innenfor nordisk/skandinavisk design. Jeg selv er super fornøyd med alle disse nettbutikkene. Produktene som jeg har er i super kvalitet og jeg er ikke misfornøyd med noe. Dette er de butikkene jeg har handlet mest fra. Håper du også finner noe du liker. Neste gang tenkte jeg å lage en lise over fine nettbutikker som er litt billigere enn vanlige butikker.

 

Nordiskehjem.no – I love it !

Veggenmin.no – Nydelige plakater for en hver smak ♥

Royaldesign.no – En av mine favoritter. De har seriøst alt.

Room21.no – De har stort utvalg og mange gode tilbud.

 

Lunehjem.no

Nordiskrom.no

Hviit.no – Flott butikk. De har ofte salg på populære merker. Annbefales å sjekke ut jevnlig.

Stasinterior.no – Veldig fin og oversiktelig nettbutikk med masse fine både små og store produkter.

 

5 LETTSTELTE PLANTER

Dropper du å gå til innkjøp av grønne planter fordi de alltid dør? Det finnes faktisk en god del planter som er enkle å ta vare på og som trenger lite stell. Ikke velg planter som trenger mye omsorg om du ikke er motivert til å passe på de. De fleste lettstelte planter er ganske like. De trives best i lyset men ikke i direkte sol. La de tørke mellom hver vanning. Ikke vent for lenge men la jorden bli  en smule tørr før du vanner igjen. De fleste er redde for at plantene skal tørke ut å vanner derfor ofte. Dette er en av grunnene til at mange ikke lykkes med planter. Det er ekstremt viktig at du ikke drukner de. Fyller du vann hele tiden så drukner plantene, jorden mugler og bladene mister sin grønne glans.

 

Monstera – Denne er veldig populær grunnet de vakre bladene. Den vokser raskere når den trives. Gi den gjerne en dusj en gang i måneden itilegg til vanning. Pass på å bytte innepotte når den vokser slik at den får plass til de nye røttene.

 

Elefantøre – Denne er også blitt veldig populær å ha blandt interiøret hjemme. Ønsker du en plante du kan plante om på så er denne perfekt. Den skyter raskt ut nye skudd. Når skuddene har vokst litt kan du dra den opp å plante de i en ny potte. Pass på å ta helt nederst å dra forsiktig slik at du får opp hele roten.

 

Ficus Ginseng – Dette er en lekker plante med fine blader og dekorativ rot.

 

Smaragdpalme – Denne er en av de sterkeste plantene. Den tåler både sol, skygge og tørke. Den vokser raskt og skyter ut nye stilker ofte. Den på bilde tok jeg fra morsplanten for en liten stund siden. Nå har morsplanten allerede fått 5 nye stilker og den har blitt ganske høy.

 

Arekapalme – Denne vakre palmen er ett stort blikkfang i interiøret ditt. Den krever lite stell ogtrives de fleste plasser. For å få den ekstra fornøyd så kan du gi den regn vann istede for kalkvann fra kranen.

 

Andre planter som også stor sett er fornøyd er: Vokstblomst (hoya), Fiolinfiken, Draketre, Sukkulenter og Yucca.

6 ENKLE TIPS TIL HVORDAN DU STYLER VINDUSKARMEN

 

Det er mange som ikke tenker på vinduskarmen som ett inndredningsperspektiv. Ofte blir de bare stappet fulle med masse forskjellige blomsterpotter. Men hvorfor ikke gjøre den mer personlig og innrede den med ting du liker. Her får du 5 tips til hvordan du kan style vindue ditt.

 

Nivåforskjeller – Ønsker du ett mer levente utrykk så kan det være lurt å lage nivåforskjellig. Feks så kan du bruke blader eller bøker å sette en lysstake eller vase på den. Du kan også bruke ett avlangt lysfat å dekorere den.

Grupper gjenstandene – Veldig mange starter i midten av vinduet og lager det samme på begge sidene. Prøv å ikke tenk for mye på speiling men heller å gruppere tingene dine. Altså finn ut hva som passer sammen å lag en gruppe som de aller fleste kommer til å nyte synet av. Ikke tenk at alt må stå ved siden av hverandre.

Planter og buketter – Ikke pakk vinduet full av blomster og planter. Finn heller frem noen som du liker godt å miks de inn sammen med resten av dekorasjonen. Bruk feks noen avleggere av en plante du har fra før. Eller ta ett par stilker fra en av dine buketter.

Ramme – Ram inn vinduet med flotte gardiner. Velg gjerne gardiner som har samme fargetone som resten av rommet. Velour og fløyel er en stor hit for tiden. Nå som det nærmer seg sommer kan disse bli litt tunge på stua men på soverommet er det helt perfekt med velourgardiner fordi de toner ned stemningen og demper lyset.

Match – Pass på å ikke bruke for mange forskjellige farger i ett vindu. Bruk gjerne mer enn en farge men da er det viktig at de fargene passer hverandre. Hvis ikke ser det veldig rotete ut. Ønsker du ha å flere potter i vinduet så trenger de ikke å være helt like så lenge fargekodene passer hverandre.

Duftlys – Duftlys i krukker tar seg bra ut i vinduet. Har du ett vindu som det trekker litt fra så sprer duften seg også raskere i resten av rommet.

Det viktigste er vell bare at du ikke overfyller vinduet, passer på at fargene kler hverandre og du selv blir fornøyd med resultatet♥

 

 

SLIK INNREDER DU EN FIN SPISEPLASS

                                                                                                                                                                      Annonse // Lindas dekor

Uansett om du har egen spisestue eller om du bruker en del av kjøkkenet til spiseplass så er blir det ekstra koselig om du skiller spiseplassen fra kjøkkenet. Lag en koselig, enkel og praktisk plass hvor du kan nyte måltidene dine. Det er mye mer fristende å spise når man har det meste lett tilgjengelig og at det er ryddig og koselig i rundt deg.

Kontaktplasten jeg bruker på dette bordet finner du HER

Frokost – Sliter du med å få i deg frokost? Få tak i fine krukker/bokser som du kan ha frokostblanding eller brød i. Sett det gjerne på siden av kaffemaskinen så slipper du å lete frem alt. Rydd før du legger deg å gjør klart pulvret i kaffemaskinen slik at du får minst mulig å tenke på før du har fått i deg dagens viktigste måltid.

Blomster – Finn frem favoritt vasen din og ha i en fin bukett eller gå ut å plukk noen fine grener. Det skaper en harmonisk og koselig stemning ved spiseplassen. Bjørkgreiner er noe de fleste har i nærheten og de blir kjempefine i en flott vase.

Kontaktplast – Om du ikke har råd til å bytte ut møblene dine med nye eller om du bare liker å forandre på ting selv, så er kontaktplast en superfin ting å bruke. Jeg har brukt kontaktplast på mye. Blir du lei så er det bare å bytte de ut. Jeg har akkuratt tatt av den gamle på kjøkkenbordet og sofabordet å satt på nye. Vi holder også på å sette plast på hele kjøkken innredningen. Jeg bruker alltid de fra Lindasdekor.no ♥ De er superfine og sitter godt.

Stoler – Noe av det første man legger merke til er stolene. I tilegg så er det viktig at man sitter godt når man skal innvitere familie og venner på middag. Gjør alltid litt research før du kjøper nye stoler så du vet at de er gode å sitte i om du skal kjøpe de på nettet. Har du stoler som er harde og ikke har råd til nye kan du evt ha pledd, puter eller saueskinn på de til du har spart opp til nye.

Lys – En flott lampe og levende lys gjør spiseplassen din ekstra fin. Lys gir deg god stemning og ett fint blikkfang. Når du skal velge lampe over spisebordet er det viktig at den lyser godt. Annbefaler deg å sjekke ut Lightup.no. De har masse fine lamper som ikke er alt for dyre.

Smart og fin oppbevaring – Prøv å få noe av det du bruker mest i nærheten av spiseplassen. Istede for å ha alt i kjøkkenskapene kan du ha noe av det i en enkel hylle på veggen, krukker på bordet eller i ett fint vitrineskap. Det dekorativt og du får alt lett tilgjengelig.

 

Håper du likte innlegg og at du fikk noen tips du kan ta med deg ♥

 

 

EBAY TIPS DEL 3 – NORDISK INTERIØR

Nå er det på tide med ett nytt ebay innlegg. Jeg har jo lagt ut ett par slike innlegg før å de har blitt veldig godt tatt imot og jeg har fått flere forespørsler om slike innlegg igjen. Derfor kommer jeg til å legge ut flere slike innlegg fremover i diverse kategorier. Denne ganger går jeg for den nordiske stilen. Jeg personlig elsker denne stilen. Her går det det kun i nordisk/skandinavisk stil ♥ Jeg har skrevet opp flere kategorier som jeg tenker å ta i de neste ebay innleggene. Men skriv gjerne i kommentar feltet om du kommer på en kategori du ønsker å ha i ett ebay innlegg. Det trenger ikke å være bare stiler men feks, blomsterpotter, krus, knotter osv

 

   

1 HER // 2 HER // 3 HER

4 HER // 5 HER // 6 HER

 

7 HER // 8 HER // 9 HER

 

 

FØR OG ETTER BILDER – SOVEROM TIL 9ÅRING

Annonse / Lightup, Jollyroom

Det morsomste med å flytte var at barna fikk hver sitt rom. Det går nok sikkert helt fint å la barna dele rom også. Men når man har hatt eget rom i 8år så er det nok litt rart å plutselig må dele med en 1åring. Vil tru det er enklere for dere som har tette barn. Også er det jo så gøy å style barnerom! Nå fikk jeg jo male og style både babyrom og barnerom.

Jeg glemte jo selvfølgelig å ta bilder før vi startet men kom på det før det var helt forsent heldigvis. Sebastian fikk velge farge på veggene selv og etter litt leting ble valget Denim drift. Den fargen passer til alle rom og har er berloligende effekt. Den var også kåret til årets farge i 2017.

Lampen har flere lysstyker og man kan lade mobilen på den med usb,

du finner den HER // Stolen HER /

Denne er en av favorittene på rommet hans. Alle som kommer innom får forespørsler om en runde med denne 😉

Du kan få kjøpt den på lekekassen.no (den er ikke sponset).

Ønsker deg en superfin start på uken♥

Slik gjør du stuen vårfin

Morgenene er blitt lysere og kveldene lenger, og det er en herlig følelse. Våren nermer seg med stormskritt og de første blomstene har noen plasser begynt å sprette frem. Følelsen av vår er så fantastisk, det er som å våkne av en lang dvale. Man får ny energi og mer livsglede. Men for alle er det ikke slik at den kommer av seg selv. Da kan det være lurt å ta noen grep selv og skape den. Her får du noen tips til hva du kan gjøre for å få følelsen av vår og sommer i hjemmet ditt.

 

Rydd bort vinteren

Start med å fjerne det som du forbinner med vinteren. Det kan være tykke pledd, mørke gardiner, sauveskinn osv. Pakk det ned i bokser og gjør klart for våren. Har du så mye rot at du ikke vet hvor du skal starte? Da annbefaler jeg deg å lese dette innlegget for å få tips til hvordan du kan rydde opp i hjemmet ditt.

 

♥ Friske blomster og grønne planter

Det første jeg tenker når jeg hører ordet “vår” er blomster, planter og grønt. Grønne planter renser lufta og gir ett begahelig og harmoinisk innemiljø. Jeg liker å mikse mellom store og små planter. Bare husk å ikke ha for mye ulike potter, da ser det fort rotete ut.

Pastelldetaljer

Du trenger ikke å dekore hele stuen med pasteller, men tar du inn litt friske farger gir det hele rommet ett løft. Du trenger heller ikke å mikse i masse forskjellige farger. Personlig er jeg ikke så glad i rosa i selve interiøret så jeg går mer i mot blå/grønne pastellfarger. Du kan også forandre noe på det du har istede for å kjøpe nytt. Spraymal gjerne en vase du har liggende. Ønsker du at den skal ha striper kan du du sette på litt markeringstape før du sprayer. Kanskje putene dine trenger nye friskere trekk?

Lyse tider // Lyse vegger

Ta frem malerkosten og mal vekk de mørke fargene. Selv har jeg malt en vegg i stuen i fargen minty breze. Det er en mint farge som endrer seg i lyset. Hvis det er en veldig mørk farge på veggen fra før så bør du først male med hvit før du maler med den fargen du ønsker. Hvis ikke så er det ikke sikkert at resultetet blir helt som du vil ha det.

 

Gjør klar uteplassen

Rydd bort skrot som ligger igjen etter vinterstormene. Nå er det snart på tide å finne frem utemøblene og fylle på med vår planter.

 

Ønsker deg en superfin helg♥ Har du begynt å gjøre klart til våren?