Slik gjør du stuen vårfin

Morgenene er blitt lysere og kveldene lenger, og det er en herlig følelse. Våren nermer seg med stormskritt og de første blomstene har noen plasser begynt å sprette frem. Følelsen av vår er så fantastisk, det er som å våkne av en lang dvale. Man får ny energi og mer livsglede. Men for alle er det ikke slik at den kommer av seg selv. Da kan det være lurt å ta noen grep selv og skape den. Her får du noen tips til hva du kan gjøre for å få følelsen av vår og sommer i hjemmet ditt.

 

Rydd bort vinteren

Start med å fjerne det som du forbinner med vinteren. Det kan være tykke pledd, mørke gardiner, sauveskinn osv. Pakk det ned i bokser og gjør klart for våren. Har du så mye rot at du ikke vet hvor du skal starte? Da annbefaler jeg deg å lese dette innlegget for å få tips til hvordan du kan rydde opp i hjemmet ditt.

 

♥ Friske blomster og grønne planter

Det første jeg tenker når jeg hører ordet “vår” er blomster, planter og grønt. Grønne planter renser lufta og gir ett begahelig og harmoinisk innemiljø. Jeg liker å mikse mellom store og små planter. Bare husk å ikke ha for mye ulike potter, da ser det fort rotete ut.

Pastelldetaljer

Du trenger ikke å dekore hele stuen med pasteller, men tar du inn litt friske farger gir det hele rommet ett løft. Du trenger heller ikke å mikse i masse forskjellige farger. Personlig er jeg ikke så glad i rosa i selve interiøret så jeg går mer i mot blå/grønne pastellfarger. Du kan også forandre noe på det du har istede for å kjøpe nytt. Spraymal gjerne en vase du har liggende. Ønsker du at den skal ha striper kan du du sette på litt markeringstape før du sprayer. Kanskje putene dine trenger nye friskere trekk?

Lyse tider // Lyse vegger

Ta frem malerkosten og mal vekk de mørke fargene. Selv har jeg malt en vegg i stuen i fargen minty breze. Det er en mint farge som endrer seg i lyset. Hvis det er en veldig mørk farge på veggen fra før så bør du først male med hvit før du maler med den fargen du ønsker. Hvis ikke så er det ikke sikkert at resultetet blir helt som du vil ha det.

 

Gjør klar uteplassen

Rydd bort skrot som ligger igjen etter vinterstormene. Nå er det snart på tide å finne frem utemøblene og fylle på med vår planter.

 

Ønsker deg en superfin helg♥ Har du begynt å gjøre klart til våren?

4 kommentarer
   1. Gøy at du likte tipsene 😀 Husker ikke helt hvor denne vasen er fra men hvis du google blå Cooee vase så finner du den på flere nettbutikker. Den er ikke spraylakkert 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg