11 SMARTE FLYTTETIPS

Når man skal flytte ut av rede for første gang eller kjøpe sitt første hus så kan det være lurt å være godt forbredt og planlegge flyttingen godt. Selv har jeg flyttet ganse mange ganger. Vi skal nå leie ett rekkehus så nå tror jeg det blir 8 gangen jeg er på flyttefot. Men dette blir siste gangen før vi kjøper oss hus. Nå kjenner jeg at jeg orker ikke å flytte nå mye mer. Er vell på tide å slå seg til ro snart. Men uansett så har jeg en del erfaring og vil komme men noen smarte tips til dere. Håper de blir nyttige.

– Først er det lurt å høre rundt om du kjenner noen med store biler eller vare/lastebil. Hvis ikke må du leie flyttebil i god tid så du ikke står der på selve flytte dagen og må kjøre 1000 turer med din egen bil.

– Esker og søppelsekker er fine til å pakke i. Du trenger ikke å sløse masse penger på bokser eller esker. Bananesker får du gratis fra matbutikken. Men husk å spør de i god tid for de kaster alltid eskene med en gang. Spør om de kan sette av i noen dager til deg. Trenger du større esker kan du spørre på kjøpe selge sider på facebook.

– Pakk også i alt du har liggende som kofferter, vesker, ikea bag osv. Da slipper du så mange esker.

– Mangler eskene håndtak kan du ta tapetkniv å lage egne på to av sidene. Da blir det mye enklere å bære.

– Til selve pakkingen er avispapir fint å bruke. Spør noen i familien om de har nå liggende

– Har du pappfat liggende kan du bruke det imellom hver fat du har. Da slipper du å bekymbre deg for at de kan knuses.

– Bruk en bred tusj til å skrive innhold på eskene. Det kan også være smart å skrive hvilket rom de skal i. På søppelsekkene kan du sette på markeringstape og skrive på det.

– Bruk pledd og tepper til å dekke møblene under transporten. Da slipper du at de gnisser mot hverandre å lager stygge merker.

– Bruk god tid på selve pakkingen. Det er sikkert mye du ikke har behov for eller ikke trenger lenger. Da kan det være lurt å gi bort til loppis, kles container osv. Du finner sikkert også ting du ønsker å selge. Da er det lurt å gjøre det i god tid så du slipper å styre med det når du skal pakke ut.

– Kjøp minst mulig i tiden før du flytter. Prøv heller å tøm kjøleskap, skap og fryser. Når det gjelder ting så er det jo koseligere å handle etter man har flyttet. Da er du helt sikker på at de nye tingene ikke har tatt skade av transporten.

– Etter at du har vasket ut den gamle boligen er det lurt å ta bilder av alle rom. Da kan ikke huseier komme å påstå at du har skadet boligen eller vasken dårlig.

Har du flyttet mange ganger?

 

BILDEVEGG + RABATTKODE PÅ DESENIO

Reklame | Desenio.no

Når man skal kjøpe bilder til hjemmet er det lurt å tenke nøye igjennom hva du skal ha, hva som passer sammen, hvor du skal ha de og at de kler din personlighet. Det er så mye å velge i at valget er nesten helt umulig. Men tenk nøye igjennom hvilken type person du er, hva er det du liker å se på, hvilken stil har du og viktigst av alt hva er det som gir deg ro og inspirerer deg? Om du har flere venner som elsker blomster og hunder så skal ikke det være på din vegg om du feks liker sorte detaljer og ville dyr. På desenio.no har de enormt stort utvalg. Tror faktisk de aller fleste kan finne noe de liker der. Prisene er heller ingenting å klage på. Så med tanke på stil og økonomi så kan de fleste få tak i noe bra der. Det jeg liker godt med siden er at du kan lage din egen bildevegg på nettsiden deres. Du kan velge mellom flere antall og størrelser og sette i de bildene du ønsker. Da får du se hvordan veggen blir før du bestiller bildene. Sjekk det gjerne ut HER.

Min elste sønn på 8år er veldig glad i skatebord, ramper og liker ting med fart. Så da ble dette bilde helt perfekt for han. Du finner den HER

RABATTKODE  INTERIØR25 ” GIR DEG 25% PÅ NETTBUTIKKEN. SHOP HER. (Gjelder ikke rammer, collaboration og hanpicked-items). Koden varer kun i 3 dager ( 9-11oktober)

Dette bilde valgte vi fordi vi leier en plass der vi ikke får henge for mye på veggene itilegg til at jeg er veldig glad i sorte detaljer. Så da passet det bildet veldig godt her. Når vi får eget hus så kommer vi nok til å lage en bildevegg med flere bilder i. Den kan kjøpes HER

 // Produktene er sponset av desenio.no /

Disse synes jeg er både fine, morsomme og lærerike. Helt perfekt på ett kjøkken. Vin guiden finner du HER og den andre ser ut til å være utsolgt men du finner en lignende HER.

 

Hvilken bilder har du på veggen din?

TIPS TIL BILLIG HØSTDEKORASJON

Igår var jeg på en trilletur sammen med min mor og min søster. Jeg hadde jo planlagt å lage en liten høst dekorasjon på inngangspartiet. Så da tok jeg med ett par poser itlfelle jeg fant noe som kunne brukes. Alle ble engasjert og var med å plukket og kom med ideer. Så det annbefales å ta en tur i skogen istede for å kjøpe ferdig høst pynt på butikken. Har du barn så er jo det en fin aktivitet å ta med de på. Det er også mye penere når man ser at det er ekte istede for glass sopp og plastikk mose. Mosen var ganske fuktig når jeg plukken den men etter en natt på verandaen så ble den tørr.

Synes det ble ganske kult med en liten skog inne i kassa. Hva synes du? Jeg tok bort den lyngen som ligger bak den svarte te lysholderen. Følte det ble litt rotete med den. Greinene og gresset som ble plukket fikk bli en liten høstbukett. Man trenger ikke å kjøpe masse dyr blomster for å dekorere ute.

Jeg fjernet den gamle lyngen som var i den svarte potten og satte oppi ny. Denne gangen ble det med ett lite grønt tre og en pyntekål for å få litt mer liv i potten. Den gamle lyngen brukte jeg til å lage lyngkule. Det største problemet var at den var så tørr så den var ganske ekkel å jobbe med. Så jeg annbefaler å kjøpe ny lyng eller plukke skogslyng i skogen. Man kan også bruke grønn mose å lage mose kuler.

Det du trenger for å lage de er:

– Lyng, mose eller andre blomster og blader

– Tau eller ståltråd

– Isoporkule

Når du har fått tak i alt er det bare å dekke kule med lyng eller bose og surr irund med tråd. Jeg brukte vanlig hobby tråd men jeg vil tru det er enklest med ståltråd. Tar du sølv feks så slipper du at den vises så godt også. Når du er ferdig så er det lurt å ta en sjekkerunde å fyll på med litt der det evt mangler noe.

 

Hvordan pynter du til høsten?

DÅPSPYNT INSPIRASJON

Tiden går så alt for fort. Det er allerede over 4 måneder siden vår mistegutt ble døpt og 20 oktober blir han 9 måneder. Det er så rart. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg hadde en liten gutt på ett par år. Nå har jeg en på 8mnd og en på snart 9 år. Men det er gøy å se de to vokse opp til å bli to fantastiske mennesker.

Beklager dårlig kvalitet på søskenbilde men det ble tatt med en mobil i full fart. Jeg glemte å ta bilde av de med kamraet men jeg har prøvd å redigere bilde litt da. Det ble mindre uklart men det ble noe feil med øynene deres men. Tenkte det var gøy å vise fram dåpskjolen. Den har gått i arv i vår familie i mange år. Utfra hvilket kjønn det kommer så er det bare å bytte det silkestoffet under. Synes det er så koselig å kunne bruke en kjole som alle barna mine, tantebarna mine og vi søskene har brukt. Pluss mange flere. Kjempekoselig å la sånt gå i arv.

Tenkte å komme med litt dåpspynt inspirasjon til dere. Når vi skulle organisere til dåp så lagde jeg en budsjett plan. Man vil selvfølgelig ordne alt kjempefint og markere dagen til den lille på best mulig måte. Men man trenger ikke å kjøpe det aller dyreste for å gjøre det. Noe av pynten kan brukes til andre ting i ettertid men mye blir jo bare en enganspynt. Da lønner deg seg å planlegge i god tid, handle på salg og ikke ta det dyreste i alt.

Mestparten av pynten vår er bestilt på ebay. Ballongene som vi har hengt i tau og festet i taket er også fra ebay. Vasene kjøpte jeg en dag vi gikk forbi nille og så at de hadde vaser til 20kr per stykke. Så der sparte vi en god del. Vasene fikk selvfølgelig en bukett hver men jeg glemte å ta bilde av det. Som bordkort brukte vi vanlige bilder. Jeg hadde redigert inn navnet på hver gjest også dro vi innom japanfoto og skrev de ut der.

Vi fant ingen lysstaker som var innenfor busjettet. Eller vi fant mange men ingen som vi likte. Så da ble det så vi tok vinglass som var i lokale vi leide og snudde de opp ned. Jeg synes det ble helt perfekt og vi slapp å bruke masse penger på det. Av pynten så var det nok serviettene som kostet mest. Det er jo ikke nødvendig å kjøpe servietter til nesten 200kr. Men jeg synes de var så fine men navn og dato. Og når jeg fikk alt det andre så billig så gjorde det ingenting.

Alt på dette bilde er fra ebay.

Gavebordet ble pyntet ganske enkelt slik at det skulle bli plass til gavene. Jeg kjøpte noen krukker på coop obs og satte på blått sløyfebånd fra ebay. Noe av godteriet i krukkene er bestilt på nett mens noen kjøpte jeg på nille. De hadde jo 70% på alt påskegodis etter påsken. Så da kjøpte jeg noen poser med egg og plukket ut alle som var blå. Jeg skrev også ut litt ekstra bilder når jeg lagde bordkortene så ble det en fin liten veggdekorasjon til både gave og kakebordet. Det var veldig populær og morsomt for gjestene. Besteforeldrene fikk dele på bildene når selskapet var over.

Planen var egentlig å lage kake selv. Jeg har jo lagt kake i alle bursdags selskapene til Sebastian. Da har jeg alltid lagt i det temaet han ville ha som Ninjago, spiderman, sjørøverskip osv. Men det blir litt mer planlegging og ting å ordne til en dåp enn bursdag. Så da ble det så jeg bestilte hovedkaka fra ett bakeri istede. Den var helt sykt godt. Det var sånne sjokolade kuler i kremen istede for nøtter. Synes også den ble også kjempefin. Synes de fikk den til veldig bra og det var ikke stor forskjell på det bilde jeg sendte de og denne. Så tommel opp til hamstad bakeri!

Håper dere fikk noen tips til når der skal organisere selskap ♥

 

OPPSKRIFT PÅ SENGEGAVL

God kveld. Jeg har fått enormt mange forespørsler på om jeg kan legge ut oppskrift på sengegavln jeg la ut bilde av. Beklager at det tok litt tid men jeg hadde en del andre ting som måtte prioriteres. Som sakt var det min samboer som laget den etter bestilling fra meg. Men jeg viste jo ca hvordan den kom til å bli da det var jeg som fikk tak i alt og beskrev hvordan jeg ville ha den. Jeg var også å hjalp til litt og tok bilder og fikk forklaringer. Så jeg skal prøve å forklare så godt jeg kan

Det du tenger er: Material / Stoff / Madrass / Kraftig tråd / Stoppenål / Knapper / stiftmaskin / Skrap kniv / Sag

 

Steg 1 – Lag klar knappene

Knappene er trekt i samme stoffet som resten av gaveln. Knappene vi brukte finner du på ebay om du søker ” Self cover buttons 22mm”.

 

Her må man egentlig bare prøve seg litt frem og når du har funnet en som passer bruker du den som mal til resten. Etter at du har klippt så mange rundinger som du trenger så er det bare å brett stoffet i knappen og sett på lokket. Da sitter den bom fast. Dette kan være lurt å gjøre før du starter med selve byggingen.

Steg 2 – Bygge rammen

Først ble selve rammen bygd. Vi valgte å bygge den slik som på bildet for å få den så stødig som mulig. Etter det ble det satt på sponplate som dekket hele rammen. Sengen vår er 180cm bred og vi ønsket ikke å ha den noe større enn sengen i bredden. Så rammen ble 150 cm høy og er 90cm over sengen. Altså 150*180.

Steg 3 – Madrass, måling og grave hull

Ettersom vi akkurat har kjøpt oss ny seng så tok vi vare på den gamle overmadrassen vår til dette prosjektet. Men har du ikke noe liggende får du kjøpt billige enkelmadrasser på jysk. Tror de koster mellom 100-200kr bare. Så er det bare å klippe madrassen passe til rammen. Vi brukte stiftmaskin til å feste den til rammen. Når det er gjort må du måle og tegne på streker der knappene skal være. Fra knappehull til knappehull hadde vi ca 20cm mellomrom. Men det er opp til hver enkelt og spørs på hvor mange knapper du ønsker.

Når du er ferdig å måle så er det bare å starte med å lage hull (ringer). Det er ikke så nøye å få alle like store men vi holdt oss til ca 7cm. Bruk en skarp kniv til å skjære hullene. Etter det var ferdig brukte vi en drill til å borre hull i midten av ringene. For at knappene skal bli rett er det viktig at du borrer nøye på alle sammen.

Steg 4 – Kle gavlen med stoff og sett på knappene

Vi gjorde en liten tabbe med bestillingen av stoffet. Som dere ser på bilde så ble det litt for lite stoff nederst. Men det vises heldigvis ikke så lenge man ikke legger seg unner sengen. Stoffet kjøpte jeg på jotex.no. Jeg valgte grå lin som stoff. Viktig at du fester stoffet godt på beksiden med stiftmaskin. Få gjerne noen til å hjelpe deg med å stramme mens du setter på stiftene. Tre knappene med en lang tråd og fest den godt på baksiden med stifter.

Skal man kjøpe sengegavl ferdig koster detter opp til flere tusen kroner. Prisen på denne ble ca 800kr ettersom vi hadde madrass, tråd og div småting fra før. Men for material, stoff og knapper ble det ca den summen. Personlig synes jeg også det er mye mer koseligere å lage selv. Den har noen skjønnhetsfeil men det gjør meg ingenting. Vil heller ha denne som har gitt oss både minner, mestringsfølelse og ett felles kjærsteprosjekt, enn en som er laget på en fabrik.

Om vi bestemmer oss for å lage en ny så kommer den til å få mindre kjønnhetsfeil også. Nå har vi laget en gang og vet litt mer hva som bør gjøres og ikke. Men foreløbig blir denne stående en stund.

Jeg har allerede begynt å planlegge en til min elste sønn. Har blir jo 9år nå i november og da passer det perfekt med en liten oppgradering. Har funnet flere som jeg holder på å sette sammen til en. Kan si så mye om at den skal beises da den ikke skal ha trekk. Noen av plankene skal gå litt utover så det kan festes lamper og kroker på den. Regner meg jeg blir å legge ut oppskrift og bilder av den også.

Er du også glad i hjemmelaget ting?