11 SMARTE FLYTTETIPS

Når man skal flytte ut av rede for første gang eller kjøpe sitt første hus så kan det være lurt å være godt forbredt og planlegge flyttingen godt. Selv har jeg flyttet ganse mange ganger. Vi skal nå leie ett rekkehus så nå tror jeg det blir 8 gangen jeg er på flyttefot. Men dette blir siste gangen før vi kjøper oss hus. Nå kjenner jeg at jeg orker ikke å flytte nå mye mer. Er vell på tide å slå seg til ro snart. Men uansett så har jeg en del erfaring og vil komme men noen smarte tips til dere. Håper de blir nyttige.

– Først er det lurt å høre rundt om du kjenner noen med store biler eller vare/lastebil. Hvis ikke må du leie flyttebil i god tid så du ikke står der på selve flytte dagen og må kjøre 1000 turer med din egen bil.

– Esker og søppelsekker er fine til å pakke i. Du trenger ikke å sløse masse penger på bokser eller esker. Bananesker får du gratis fra matbutikken. Men husk å spør de i god tid for de kaster alltid eskene med en gang. Spør om de kan sette av i noen dager til deg. Trenger du større esker kan du spørre på kjøpe selge sider på facebook.

– Pakk også i alt du har liggende som kofferter, vesker, ikea bag osv. Da slipper du så mange esker.

– Mangler eskene håndtak kan du ta tapetkniv å lage egne på to av sidene. Da blir det mye enklere å bære.

– Til selve pakkingen er avispapir fint å bruke. Spør noen i familien om de har nå liggende

– Har du pappfat liggende kan du bruke det imellom hver fat du har. Da slipper du å bekymbre deg for at de kan knuses.

– Bruk en bred tusj til å skrive innhold på eskene. Det kan også være smart å skrive hvilket rom de skal i. På søppelsekkene kan du sette på markeringstape og skrive på det.

– Bruk pledd og tepper til å dekke møblene under transporten. Da slipper du at de gnisser mot hverandre å lager stygge merker.

– Bruk god tid på selve pakkingen. Det er sikkert mye du ikke har behov for eller ikke trenger lenger. Da kan det være lurt å gi bort til loppis, kles container osv. Du finner sikkert også ting du ønsker å selge. Da er det lurt å gjøre det i god tid så du slipper å styre med det når du skal pakke ut.

– Kjøp minst mulig i tiden før du flytter. Prøv heller å tøm kjøleskap, skap og fryser. Når det gjelder ting så er det jo koseligere å handle etter man har flyttet. Da er du helt sikker på at de nye tingene ikke har tatt skade av transporten.

– Etter at du har vasket ut den gamle boligen er det lurt å ta bilder av alle rom. Da kan ikke huseier komme å påstå at du har skadet boligen eller vasken dårlig.

Har du flyttet mange ganger?

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg