AVOKADE PLANTER – 3MÅNEDER ETTER DYRKING

God kveld. I september la jeg ut innlegg om tips til dyrking av avokado. Det er jo gått noen måneder nå og jeg var spent på hvordan de kom til å bli nå i vinter. Det har jo ikke vært så veldig kalt denne vinteren men det største problemet om vinteren er jo at det blir mindre lys. Men det har faktisk godt veldig bra. Så lenge de får så mye lys som mulig og vann minst en gang i uken så trives de bra.

Veldig mange planter over avokadoene i jord så fort de får røtter men da er det veldig stor sjangse for at du ikke har de nå lenge. Jeg ventet til glasset nesten var fult med røtter men til og med det var for tidlig. Nå når sommeren nærmer seg skal jeg dyrke flere men de skal få stå opp til ett år i vann før de pottes om i jord. Bare pass på å bytt til større vase når røtterne vokser også må vannet byttes ut regelmessig. Det sies at de blir sterkere jo lengre de står i vann. En annen fordel er jo at du slipper å tenke på fluer og skadedyr i jorda.

Disse bildene ble tatt i november og da var de litt gamlere enn 3 måneder. Den ene visnet så mye også var det så mye fluer i jorda så den ble rett og slett kastet. Men den andre har blitt ganske stor og fått mange store fine blader. Jeg er spent på hvordan de jeg skal dyrke til våren blir. Da skal jeg også måle de underveis så jeg vet ca hvor raskt de vokser. Men jeg skal holde dere oppdatert på denne også. Tenkte å ta nye bilder snart å vise dere hvordan den er nå 5-6 måneder gammel.

Hvordan har det gått med dine avokado planter i vinter?

SLIK INNREDER DU EN STUDENTBOLIG UTEN Å RUINERT!

Veldig mange som flytter for seg seg sliter med å innrede hybelen uten å tømme lommeboken helt. Mange synes også det er vanskelig å innrede hybelen fordi det raskt blir alt for overfult. Det er ikke alltid enkelt å innrede på en liten plass. Men det er heller ikke umulig. Her skal du få noen tips som jeg håper kommer til nytte for deg eller kanskje noen du kjenner som har noen av disse problemene.

Vegghengt hylle

Utnytt veggplassen – Skal du ha alle møblene dine på gulvet blir det fort overfylt på en liten plass. Nå har jo markede kommet med masse små og store møbler som kan henges på veggen. Både tv bord, nattbord, kommode, hyller osv. Bare husk å spørre utleier før du henger opp store møbler. Bruker du små spikrer så vil jeg tro de aller fleste godtar at man henger på små hyller. Evt så kan man jo tette hullene når man flytter ut.

Skoskap – Smale skoskap tar mye mindre plass enn skohyller også slipper du at alle skoene står til “pynt” da de blir gjemt inne i skapet. På toppen av skapet får du også ekstra plass til å ha kurver som du kan ha yttertøy i eller pynt som feks noen lysstaker og en vase. På jysk finner du skoskap til kun 500kr. Ønsker du enda billigere kan du sjekke kjøp og salg på facebook eller finn.no

Mal – Sjekk litt rundt om det er noen butikker som har maling på tilbud, det hender ofte at det er kampanjer på innemaling. Hvis ikke kan du jo høre om noen har noe til overs? Bare husk på at mørke farger får rommet til å virke mindre. Ønsker du at rommet skal virke større må du gå for lysere farger. Men du trenger ikke å velge hvit om du ikke ønsker det. De fleste farger finnes i lyse toner. Fortell de i butikken hvilken farger du liker best å be de finne en lys tone av den fargen.

Planter og blomster – Buketter gir alle hjem en god stemning uansett om de er ekte eller ikke. På Frokenranum.no finner du falske blomster som ser ekte ut. Er du ikke så flink til å holde liv i planter så kan du velge planter som tåler mer. Bare husk å gi de vann en gang i uken eller annen hver uke. Her kan du lese om planter som tåler mer enn andre.

Grønne planter

Oppbevaring – Kurver er genielt til alt av oppbevaring. Både til yttertøy, hobbysaker, bøker osv. Det finner de til en grei pris på de fleste billigbutikker.

Sittebenk – Ønsker du deg en sittebenk kan du kjøpe flere puffer som du setter helt inntil hverandre. Plasserer du de under en vegghengt hylle får du utnytt plassen på en fin måte. Disse kan du også bruke på flere måter. Om de har lokk så kan du oppbevare ting i de som ikke synes. Og når du får ekstra besøk så kan de taes frem til ekstra sitteplasser.

Sofa – Noe mange gjør feil er å kjøpe sofa utn å måle først. En stor sofa tar ekstremt mye plass. Trenger du en stor sofa når du bor alene eller om dere kun er 2 stykker? Ta heller frem noen puffer eller ekstra stoler når dere får besøk.

Gulvmatter – Bruk gulvmatter til å lele opp rommet i soner.  Du skaper da også en mye mer lunere og koseligere hjemme stemning.

Gjenbruk – Sjekk alltid på loppiser, finn.no. facebook etter brukte ting. Du kan finne masse fint uten til en billig penge.

Ikke overfyll – Det ser veldig fort rotete ut om du overfyller benkplassen og hyllene med pyntegjenstander. Ta frem noen ting som passer sammen også lar du resten blir liggene i skapet. Slik kan du også bytte på det når du blir lei uten å gå til innkjøp av nye ting.

Dropp merkevarene – Når du skal kjøpe pyntegjenstander så trenger du ikke å ha alt i de dyreste merkevarene. Det finnes så mange fine ting i billigkjedene. På Lagerhaus finner du masse fint som ikke koster så mye.

 

Del gjene innlegget så flest mulig får med seg tipsene.

 

 

 

RABATTKODE FRA SIKKERSTIKK

Reklame | Sikkerstikk.no

Jeg har vært så heldig å få dele en rabattkode med dere fra Sikkerstikk.no. Nå får dere 15% rabatt på hele butikken med rabattkode VF15. Koden varer til mandag 20/01. Sikkerstikk.no er en litt annerledes gave og interiørbutikk, siden den drives av en arbeidsmarkedsbedrift, Bjørkhaug, som ligger rett utenfor Bergen.

Nettbutikken baserer seg på en idé om at gaver skal ha en nytteverdi og at de kan hjelpe til når du skal finne en presang som blir verdsatt av mottakeren. Dette er årsaken til at de har laget ulike kategorier som gjør det enklere å finne det riktige produktet for nettopp deg.

Så så fine vaser som kan brukes på flere måter.

Det som er så fint med denne nettbutikken er at den er mye mer personlig enn vanlige nettbutikker. Noen av fordelene med å handle fra sikkerstikk.no er:
– mulighet til å få gaveinnpakning
– håndskrevet kort sammen med gaven
– sending direkte til mottaker, noe som gjør at du slipper å hente den på posten for å sende den videre og du sparer både tid og fraktutgifter

 

 

Ønsker dere alle en super fin kveld ♥

 

SORT INTERIØR

Reklame |

Jeg elsker å bruke sorte detaljer i interiøret. Når man mikser med sort kommer også alle de andre fargene og detaljene tydligere frem. Sort er også en farge som passer til alt så du slipper å bruke tid på å finne ut om den matcher de andre fargene du har i interiøret. Bare pass på så det ikke blir overdrevet mye sort. Sorte vaser med tørkede blomster er blitt veldig populær i vinter. Under her har jeg plukket ut noen favoritter som ikke koster tusenvis hvert produkt. Om du ønsker å se eller kjøpe noen av produktene under så er det bare å klikke på den tingen du ønsker.

 

 

Normann Copenhagen//Born In Sweden//ERNST//By On//Cooee Design

Hva likte du best?

HVILKEN POSTERS BUTIKK ER BEST?

Posters er noe som med tiden har blitt mer og mer populært. Både fordi de er pene, stilige og prisen på de fleste sider er innafor. Men Hvilken nettbutikk er best og billigst? Mange sliter med å velge mellom alle sidene og det store utvalget de fleste har. Vurderer du å gå til innkjøp av posters annbefaler jeg å sjekke de ut nå mens de fleste har januarsalg. Rammer kjøper jeg alltid på Desenio.no fordi de er de eneste jeg har funnet til en fin pris også er de både fine og har bra kvalitet! Jeg er iallefall superfornøyd med mine.

 

Posterstore.no – Her får du fri frakt ved kjøp over 299kr og rask levering. De har greit utvalg og tilbyr noe for de fleste stiler. Skulle ønske de hadde litt mer i den nordiske stilen. Men de har en godt og blandet stil. Fine bilder med bra kvalitet.

Posters  Posters

 

Artroom.no – Dette er en litt dyrere side men de har også mer spesielle bilder! Er det billig kunst du er ute etter så er dette siden for deg. Fri frakt ved kjøp over 299kr og vanlig leveringstid.

 

Veggenmin.no – Om du liker det morderne, retro, botanisk etc. Så har de masse fine og billige posters å velge mellom. Fri frakt fra 399.

 

Posterhouse.no – En fin side med fine og mer annerledese bilder. Prisen er også helt innafor. Fri frakt fra 799kr og rask levering.

 

Artbylove.no – Dette er en fin nettbutikk med kunst laget av Anna Bülow. Dyrere enn de fleste posterbutikkene men er det kunst du ønsker deg så er denne siden veldig billig. Litt dårlig utvalg men nydelige bilder. Her får du ikke fri frakt.

 

Peopleoftomorrow.no –  En fin side med kule morderne bilder. Ønsker du bilder som ikke hele nabolaget har så er muligens dette siden for deg. Greie priser og godt utvalg. Fri frakt ved kjøp over 800.

 

Holviks.no – Siden for deg som elsker naturen! Veldig fine bilder men litt dyrere enn billigsidene. Fri frakt i norge.

 

Stilea.no – Er du glad i farger og har en leken stil hjemme så finner du garantert noen favoritter her. Dette er heller ikke den billigste siden men du får fine bilder som skiller seg ut. Fri frakt fra 499 og vanlig leveringstid.

 

Linnwold.no – Dette er en av mine favoritter! Foreløbig har jeg bilder på stuen og rommet til Sondre (minstemann) men det blir garantert flere. Jeg elsker de fine detaljene på bildene. Bildene er lagen av kunstneren Linn wold. Dette er absulutt siden for deg som elsker kunst! De har nordiske bilde, botaniske, dyr ++. Fri frakt ved kjøp over 1000.

 

Konklusjon

Personlig er mine favoritter artroom, posterstore og linnwold. De skårer høyt på utvalg, kvalitet, levering og pris! Desenio.no og Pictureit.no ble ikke nevnt i listen pga at de aller fleste allerede vet om siden deres og at produktene er brae.

 

Hvilken poster butikk liker du best?

 

OPPSKRIFT PÅ KNALLGODE KANELBOLLER

Hei. Hva passer vel bedre en nystekte kanelboller på en søndag? I dag fant jeg ut at det var sykt lenge siden jeg bakte noe søt gjærbakst. Det har gått mye i rundstykker og slikt. Så i dag ble det kanelboller. Jeg fant en oppskrift som jeg endret litt på og den ble supergod. Så denne oppskriften blir jeg å holde på!

Dette trenger du:

500g hvetemel

50 g søtgjær (jeg brukte tørrgjær)

90 g sukker

3 dl fingervarm melk

75g smør

2ts kardemomme

1 egg

en klype salt

1 egg til pensling

Slik gjør du: Vei opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett den lunkne melken og deretter egget. Elt på lav hastighet i 10 minutter. Ha i smøret og elt videret i 10 minutter. Øk hastigheten de siste 5 minuttene. Ha over folie eller klede og sett deigen til heving på ett lunt sted i ca en time eller til deigen er dobblet seg.

Del deigen i 2 og kjevle ut til 2 rektangler. Smør de med smør, kanel og sukker. Rull sammen begge til lange pølser og del deigen til ca 20 emner. Jeg kuttet mine mindre så det ble noen flere. Sett dem på brett med bakepapir og la de heve en halvtime eller til du ser de har fått en fin størrelse. Stekes lavt i ovnen på 220 grader i 8-12 minutter. Avkjøl på rist. Nyt!

STØRSTE INTERIØRTRENDENE I 2020

Hei og godt nytt år! Er dere like klare som meg for nye interiørtrender og forandringer i hjemmet? Her kommer en liste av de aller mest populære trendene i 2019 som blir å ta helt av i 2020.

 

Grønne planter

– Min favoritt. Flere og flere har fått øynene åpne for planter og selvdyrking og det er så gøy! Jeg har hatt dilla på grønne planter en stund nå og jo mer jeg lærer jo mere elsker jeg det. Det er så gøy å følge med på utviklingen til alle plantene, lage avleggere og ikke minst dyrke egne grønnsaker og urter. Pluss at det tar seg ekstremt godt ut i interiøret og man kan innrede med de på så mange forskjellige måter. Det kommer mye tips fremover når det gjelder dette teamet.

 

Grønne planter

 

Gjenbruk

– Gjenbruk har blitt en stor trend i flere år nå men tar seg mer opp for hvert år. Det er så bra at flere ser verdien i brukte ting. Det er så mange fordeler med å kjøpe brukt. Nå finner man nesten alt til salgs på salgs sider. Både nye ting som selges billig og gamle ting som man feks kan spraymale, skifte stoff på og ja rett og slett gi det en make over som passer inn i ditt hjem.

 

Natur

– Trefarger og naturen er og kommer til å bli en stor trend. Fordelen med å dra med seg naturen inn i stua er mange. Du får fin pynt helt gratis og du skaper en mer ro i hjemmet slik man får når man er ute.

Natur tema

 

Kaffekrok

– Veldig mange har begynt å lage sin egen kaffestasjon på kjøkkenbenken. Det er jo så praktisk og lekkert! Du har alltid alt du trenger til kaffen lett tilgjengelig og det gir en koselig atmosfære. Søk feks på pinterest for ideer til hvordan du lger de. Vi har det ganske enkelt da vi har en espresso maskin som kverner bønnene for hver kopp. Det jeg har  frem er kaffemaskinen, en blank krukke fylt med kaffebønner, Kaffesirup og vannkoker. Du kan også ha frem fine krus, kapslel i en krukke ( kapsler synes jeg er penere å skjule i en krukke enn å vise de frem på ett stativ ), sukker kopp etc

 

Maling

– Maling er vell en trend som kommer til å fortsette å vokse for hvert år! Folk skifter farger som bare det og er blitt mye flinkere til å ta vare på hjemmet når det kommer til opp pussing generelt. Det er så mye finere med nymalte vegger enn vegger fult av hull og gamle riper. Bor du i ett gammelt hus med slitte vegger og tusen små hull så kan det også bli mye lunere og varmer om du fyller hullene og maler. Du trenger ikke å være erfaren for å dra i en malekost! Små møbler blir ikke kastet så ofte som før pga maling. Det kommer masse fargetips og opp pussings tips dette året på bloggen.

Uteplass

Uteplassen

– Å pynte uteplassen kommer til å ta helt av i 2020. Mange har lenge vært flink å ta vare på uteomerådet. Men nå vokser heldigvis trenden mer og mer. Det er så koselig å se alle de fine inngangspartiene, kosekrokene, hagene +++  Her er det virkelig bare fantasien som setter grenser. Har du dårlig råd eller bare er flink til å spare så er det masse januarsalg nå på både møbler, pynt og diverse til uteplassen. Bruk kreativiteten eller søk deg litt rundt på nett etter DIY så kan du lage mye fint til uteplassen for en billig penge.