5 LETTSTELTE PLANTER

Dropper du å gå til innkjøp av grønne planter fordi de alltid dør? Det finnes faktisk en god del planter som er enkle å ta vare på og som trenger lite stell. Ikke velg planter som trenger mye omsorg om du ikke er motivert til å passe på de. De fleste lettstelte planter er ganske like. De trives best i lyset men ikke i direkte sol. La de tørke mellom hver vanning. Ikke vent for lenge men la jorden bli  en smule tørr før du vanner igjen. De fleste er redde for at plantene skal tørke ut å vanner derfor ofte. Dette er en av grunnene til at mange ikke lykkes med planter. Det er ekstremt viktig at du ikke drukner de. Fyller du vann hele tiden så drukner plantene, jorden mugler og bladene mister sin grønne glans.

 

Monstera – Denne er veldig populær grunnet de vakre bladene. Den vokser raskere når den trives. Gi den gjerne en dusj en gang i måneden itilegg til vanning. Pass på å bytte innepotte når den vokser slik at den får plass til de nye røttene.

 

Elefantøre – Denne er også blitt veldig populær å ha blandt interiøret hjemme. Ønsker du en plante du kan plante om på så er denne perfekt. Den skyter raskt ut nye skudd. Når skuddene har vokst litt kan du dra den opp å plante de i en ny potte. Pass på å ta helt nederst å dra forsiktig slik at du får opp hele roten.

 

Ficus Ginseng – Dette er en lekker plante med fine blader og dekorativ rot.

 

Smaragdpalme – Denne er en av de sterkeste plantene. Den tåler både sol, skygge og tørke. Den vokser raskt og skyter ut nye stilker ofte. Den på bilde tok jeg fra morsplanten for en liten stund siden. Nå har morsplanten allerede fått 5 nye stilker og den har blitt ganske høy.

 

Arekapalme – Denne vakre palmen er ett stort blikkfang i interiøret ditt. Den krever lite stell ogtrives de fleste plasser. For å få den ekstra fornøyd så kan du gi den regn vann istede for kalkvann fra kranen.

 

Andre planter som også stor sett er fornøyd er: Vokstblomst (hoya), Fiolinfiken, Draketre, Sukkulenter og Yucca.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg