7 GRUNNER TIL Å HA PLANTER I HJEMMET

Flere enn meg som har dilla på grønne planter? De tar seg så godt ut i alle rom! På badet ønsker man som regel å kunne slappe av få følelsen av ro og harmoni. For å skape den følelsen kan det virkelig hjelpe med noen små og store planer. Bare husk å pass på at den sorten du velger tåler varme og trives uten sollys. Blomster bør man ikke ha på soverommet da de tar en del oksygen man selv trenger. Men planter derimot er meget lurt å ha på soverommet. De avgir fukt som gjør luften bedre å puste i. De senker også stressnivået så man enklere får slappe av. Friske planter med fin klar grønnfarge hjelper deg også å freshe opp interiøret ditt. Style gjerne med dine favorittpotter og ha noen pyntegjenstander i rundt de på benken.

Lysstakene på veggen finner du HER

På dette bildet ser du kun avleggere av Monstera planten min. De ligger nå i vann til de får røtter også skal de plantes i egne potter etter det.

Her får du en liste over 7 grunner til å ha planter i hjemmet:

♥ Du trenger ikke å ha grønne fingre for å klare å ta vare på en plante. Har du dårlig erfaring med at de dør ofte så velg heller en type som er lettstelt, trenger lite vann og ser bra ut. Noen enkle planter som jeg liker veldig godt er Arekapalme, Elefantfot, Fikentreet, Monstera, Yuccapalme og Elefantøre (Pilea Peperomioides).

♥ Grønne planter produserer oksygen, noe som gjør oss mennesker mer opplagte, Itilegg til at de renser luften.

♥ Vi blir gladere, mindre stresset og mer effektive når vi omgir oss med planter.

♥ Ikke sikkert dette stemmer med alle men når jeg kjøper meg en fin potte og en blomst så står de kanskje ett par uker før blomsten takker for seg. Med planter så står de mye lengre!

♥ Det finnes planter i alle størrelser og fasonger så man kan faktisk pynte de slik man vil. Du kan kjøpe hengene planter å surre de irundt en pyntestige eller ett bilde. Bittesmåe planter kan du på badkanten, sammen med bøkene eller i en liten hylle. Har du en trang gang som du ikke kan ha møbler og slikt i? Kanskje du får plass stil ett speil og en stor gulvplante? Det får gangen til å ser freshere og større ut.

♥ Det høres kanskje rar ut med har du flere planter i hjemmet ditt er de med på å minske støy.

♥ Sliter du med hodepine eller luftveisinfeksjoner bør du prøve å oppholde deg mer med planter. Det er forsket på at planter letter eller hindrer at du får disse plagene.

Har du planter hjemme eller på soverommet ditt?

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg