BARN HØRER IKKE HJEMME I STUEN

Godkveld folkens.

Regner med det er ganske mange som er uenig i det jeg tar opp nå. Ser alt for ofte folk som gjemmer barna inn på rommet deres. Har også hørt av flere at deres barn ikke får lov til å ta med lekene på stuen fordi der skal de voksne slappe av. Har til og med sett at flere og flere lar babyer leke kun på sitt eget rom. Jeg forstår godt at det er morsomt å innrede barnerom når man først venter en liten. Ikke misforstå meg for ja barn skal ha leker, leksepult osv på rommet sitt. Jeg har selv 2 gutter. Sebastian på 8 og Sondre på 6måneder. Sebastian har alle tingene og lekene sine på rommet sitt. Men det betyr ikke at han ikke får ha med lekene på stua. Når man først har fått barn synes jeg man skal la de få leke på stuen. Stuen er det rommet i huset som er fellesarialet for hele familien. Hvorfor skal voksne få ha strikking, bøker, pc osv på stuen om ikke resten av familien får ha tingene sine der? Er ikke barna en del av familien?

 

Vi har den regelen at når han er ferdig med det han holder på med så må han ta det med tilbake til rommet sitt. Det funker kjempebra. De lærer seg orden, regler og føler seg fremdeles som en del av familien. Sondre er så liten enda så han har fått en egen liten plass i stua der han har ballbinge og lekematte med babygym og en boks med leker. Når han blir litt større skal han også få ha tingene sine på rommet sitt fast. Men at han kan ta det på stua så lenge han rydder opp etter seg. Ja stua er en plass der man skal slappe av og kose seg. Man skal ha minimalt med rot og stress irundt seg. Men er det virkelig så galt å la barna få leke på stuen på dagtid? Så kan man heller kose seg litt ekstra når det er kveld og barna har lakt seg.

Hva tenker du om å ha leker på stua?

4 kommentarer
  1. vi har alltid fått lov til å være i stua, det er liksom felles rommet. men vi fikk og får fremdeles for den saks skyld, beskjed om å ta med oss ting inn på romma våre:)

  2. Det e eg heilt enig i det du skriver. Det e mange som bruker rommet au når de ikkje har vært snille og hørt. Og rommet skal være ein trygg plass. Eg har au syns det har vært masse hyggeligere når eg ser ungene har leika fint og kosa seg i stua nemlig i felleskapet ♥️ se på bloggen min au hvis du vi. Ha en hyggelig og fin dag 😍 hilsen Ingvild .

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg