DERFOR DØR PLANTENE DINE OM VINTEREN

Veldig mange sliter med at plantene dør på vinteren fordi de får mindre lys og det blir kaldere og tørrere i lufta. Lys er veldig viktig for de aller fleste planter. Noen kan stå i mindre lys enn andre men ingen kan stå uten noen form for lys! Hvis du får noen dager med plussgrader vil jeg anbefale deg å vaske vinduene i alle rommene du har planter. Da kommer det lille lyset vi får på vinteren mye sterkere fram og planene vil da trives bedre. 

Plantene skal ha mye mindre vann i vinterhalvåret enn ellers i året men ikke stopp helt opp med vanningen. Mange mister plantene sidene rett og slett fordi de får for lite vann. Se på jorda om den virker tørr og gi den vann utfra det. De plantene som får mest lys trenger som regel mer vann også. 

Hvordan kan man passe bedre på plantene i vinter?

 • Sett så mange planter som mulig nært vinduene. Har du gamle vinduer med trekk så ikke ha de i selve vinduskarmen. Har du plass så plasser de i en bokhylle slik at de får godt med lys.
 •  Tørk forsiktig av støv fra bladene med en myk klut, slik tar den til seg mer lys. Dypp gjerne kluten i litt melk først for ekstra glans.
 • Ikke plasser plantene nært elektrisk varme som varmepumpe, panelovner og slikt. Dette er en stor drapsmaskin for alle planter.
 • Skaff deg gjerne en luft fukter og spary også vann på plantene ca en gang i uken.
 • Unngå trekk fra dører og vinduer!
 • Har du noen planter du er ekstra bekymret for så kan du gjerne gå til innkjøp av plantelys
 • Fjern gule og døde (brune) blader. Disse kan raskt smitte de andre bladene om de ikke fjernes

Les mer: Slik tar du vare på plantene dine

Vanning, elektrisk varme, trekk og lys er de største grunnene til at plantene dine dør i vinterhalvåret. Håper du nå fikk noen tips og ideer til hva du kan gjøre for at de skal få det bedre. 

 

 

2 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg