7 enkle sommerblomster som er ett must!

Disse 7 sommerblomstene må jeg ha hvert år! Veldig enkle og fine planter som det er gøy å eksperimentere med. Med disse kan man lage masse stiklinger veldig enkelt, mikse forskjellige farger av en sort i en ampel, surre to planter sammen slik at det ser ut som det er en med forskjellige fagrer++. Om du er nybegynner og ønsker å lære mer om sommerblomster så er de fleste på denne listen helt perfekt. Her er planter som tåler mye og vokser raskt. Ingen av disse liker å tørke ut med mindre noe annet er skrevet.

 

Stemor – Blomsten som alle kjenner til mye pga at den kan plantes tidlig på våren. Skal du plante flere i en potte bør den få stor plass og ikke plant de for tett intil hverandre. Da får de god plass til røttene og kommer til å vokse seg mye større enn hvis den plantes trangt. Når våren er over så kan de gjerne flyttes fra potten til blomsterbed. Der vil de trives godt. Bladene kan brukes som pynt på mat.

Blodbeger – En av mine favoritter! Nydelig blomst som kan klatre og henge. Litt vanskelig å så selv men fåes også kjøpt ferdig på hagesenter. Plasseres i sol til halvskygge. Blodbeger er fleråring men må da oppbevares inne i en kjeller da den ikke tåler frost. Bør skjermes for mye regn og vind.

Fuksia – En superfin sommerblomst som kommer i flere farger. Veldig lett å ta stiklinger av. Liker seg best i halvskygge. Disse er også fleråring men må lagres inne i ett kjølig rom frem til frosten er over.

Petunia – En av de fineste sommerblomstene som finnes i mange forskjellige farger. Lett å så selv og superlett å ta stiklinger av. Roter seg raskt i vann og i potte med fuktig jord.

Pelargonium – Selges i mange butikker men kan også såes selv for de som har litt erfaring med såing. Den er lett å formere via stiklinger. Skal tørke litt mellom hver vanning men må da følges med slik at den ikke tørker helt ut. Klippes ned og oppbevares inne fra høsten av.

Cosmos/pyntekorg – Kjempe lekker plante som kan bli veldig høy om den plantes i blomsterbed. Kan også såes fra frø og finnes i mange farger og fasonger. En plante som er blitt veldig populær de siste årene. Veldig fin i buketter.

Praktspragle – En populær inneplante som holder seg fin hele året med nok lys. Finnes i ekstremt mange farger og fasonger. Superlett å høste inn frø og så selv. Kan også plantes ute i potter og bed om sommeren etter en uke med herdig. Roter seg også veldig lett i fuktig jord og i vann.

 

Fuksia-7 sommerblosmter som er et must

Fuksia

petunia-sommerblomster

petunia

Selvsådd petunia

praktspragle

Praktspragle/bygutt

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg