INNRED SOVEROMMET

Det er mye som kan være lurt å tenke over før man begynner å innrede soverommet, her har jeg listet flere tips og triks til dere.

Seng og plassering

Skal du kjøpe ny seng bør du se ann størrelsen på soverommet, men velg den største sengen du har plass til. Det er ikke godt å sove trangt hver natt. Velg en seng du vet du ikke blir lei av, det er mye mer lønnsomt å variere stil med sengetøyet. Har man ett lite soverom kan det være lurt å sette sengen inntil en vegg fremfor å ha den midt på gulvet med nattbord på hver side. Har du plass så ha gjerne nattbord på den ene siden og med en fin bordlampe og ett speil over nattbordet så blir rommet å se større ut.

Farger og trender

Mal rommet i en farge du selv trives med, det er ingen fasit på hvilken farge du bør velge. Men det som kan være lurt å tenke over er at du ikke bør ha skarpe farger, de blir man våken og inspirert av. Velg heller farger som virker beroligende på deg. Blue shade3, Annas Closet, Deco blue er mye brukt på soverom de siste årene. Ellers er lilla den kjente kjærlighetsfargen om du trenger litt mer romantisk stemning. Når du skal velge gardiner er det lurt å tenke solskjerming, det finnes mange lystette gardiner i forskjellige farger. Selv har vi en grå lystett rullegardin på det minste vinduet og grå lystette gardiner på det største. Henger du gardinene ned til gulvet får du lunt og et elegant utrykk.

Garderobeløsning

En lukket garderobeløsning får rommet til å virke ryddig. Planlegg godt hva du ønsker å bruke garderoben til. Når du har funnet det ut lager du en oversikt over hvor mange skuffer, kurger, hyller etc du trenger. Ønsker du å utnytte plassen mest mulig er det lurt å ha garderoben opp til taket, så kan du legge det du bruker minst øvers. Skyvedør er også en praktisk løsning. Med vanlige skapdører må du ha god plass slik at du får dørene helt oppe. For å få bedre oversikt og mindre rot så kan det være lurt å sortere klær etter farger og årstider.

Gulv

På soverommet er det lurt å velge et gulv som føles varmt, er godt å stå på og som ikke knirker. Du skal ikke grue deg for å stå opp å gå barbent på gulvet. Velger du en lys vegg til vegg teppe får du en lun atmosfære. De er varm, myke og demper lyd. Har du dyr eller små barn bør du kanskje vurdere ett gulv som er enklere å rengjøre. Parkett og heltre skaper den atmosfæren mange ønsker. Kombinert med varme og løse tepper er tregulv ett godt valg. Boligvinyl er perfekt for deg med små barn og dyr i hus. Det er slitesterk og enkel å rengjøre. Det føles mykt og varmt samtidig at det er lyddempende.

Detaljer

Det er mye småting man kan gjøre med soverommet for å få det lille ekstra. Så her får dere en liten liste for en hver smak.

– En fin stol kan være både ett blikkfang og praktisk på samme tid. Kanskje noen i familien har en vakker stol som du kan arve?

–  En puff gjør seg veldig på ett soverom, enten som avlasning eller bare til å sitte på.

–  Ett mykt teppe som går i stil med resten av rommet er veldig fint samtidlig som det er godt å stå på når du akkurat har våknet. Det gjør også rommet lunt.

– Mal veggen bak sengen og eller skaff deg en sengegavl. Det trenger ikke å være så dyrt, det kan lett lages selv.

– Bruk gamle esker eller bøker som nattbord

– Ha gjerne en stor palme eller en annen grønn plante på rommet for en eksotisk atmosfære

– Har du ett stort soverom er det koselig å sette inn en skyvedør som vegg med alltan på utsiden. Da kan du stå opp til sol og gå rett ut å nyte finværet. Husk å ha store lystette gardiner så du får sove godt.

Trykk toppel opp om du likte innlegg og om du vil ha mere inspo til soverommet. Kommenter gjerne hva du ønsker å lese mer om.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg